Brioche Chinoise
Brioche Chinoise

Brioche Chinoise fotorecept

violeta - fotkavioleta, 19. marca 2017
Brioche Chinoise (fotorecept)
Foto: violeta

Takto kvalitné cesto sa mi doteraz ešte nepodarilo, preto si ho musím uložiť ;) Na Brioche Chinoise stačí 1/2 cesta!

14
porcií
25 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
300 g
1/2 ČL
2 ČL
42 g
4 PL
100 g
450 ml
3 ks
Plnka:
3 ks
50 g
30/50 g
300/500 ml
 (mandle) opečené sekané
Ostatné:
 (netreba)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravila som si kysnuté cesto. Zmiešala som múky, soľ a prášok do pečiva, spravila som uprostred jamku, namrvila droždie a posypala cukrom. Priliala som zohriate mlieko a maslo, pridala vaječné bielka (môžu byť aj 2 celé vajcia, mne zostali bielka z krému). Cesto som nechala prikryté kysnúť, mala som droždie VIVO, je výborné. Z polovice som spravila ovocný koláč, cesto bolo ľahučké a nadýchané.

  2. 2

    Druhú polovicu cesta som rozvaľkala na obdĺžnik a nechala chvíľu prikryté oddýchnuť. Potrela som ho plnkou a posypala čokoládovými vločkami, orechami a prepláchnutými hrozienkami. Vrchný okraj cesta som nechala čistý, potrela som ho vodou, aby sa mi roláda pekne spojila. Plnka sa môže obmieňať. Cesto som zvynula a pokrájala na 4 - 5 cm roládky. Ukladala som ich na maslom vytretú zapekaciu misku s rozmermi 34 x 24 x 5 cm. Okraje roládok som potrela olejom, aby sa po upečení dali pekne oddeliť. Zapekaciu misku som položila na drevenú dosku, do vypnutej rúry, ktorú som predtým vyhriala na 50 °C. Brioche Chinoise som nechala podkysnúť 30 minút, takto krásne narástli ;) Pred pečením sa môžu potrieť rozšľahaným vajíčkom, ja som nepotierala a boli pekné.

    Brioche Chinoise (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plnka: Žĺtka s cukrom som vymiešala do peny, primiešala som hladkú múku a zaliala horúcim mliekom. Za stáleho miešania som uvarila krém, ktorý som nechala vychladnúť. Pri chladnutí ho tiež treba premiešavať. Ja som robila krém z 300 ml mlieka, kľudne spravte aj z 500 ml.

    Brioche Chinoise (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Brioche Chinoise som piekla 25 minút v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 175 °C. Po vytiahnutí som ich potrela javorovým sirupom, to im dodalo pekný lesk. Na druhý deň ich treba len zohriať a budú ako čerstvé. Ak máte chuť, vyskúšajte ;)

    Brioche Chinoise (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

22 komentárov k receptu
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
U viac receptov som si všimla, že do kysnutého cesta pridávate aj kypriaci prášok do pečiva. Aký to má význam ?
@Dr ja som doteraz prášok do pečiva nepridávala, vyskúšala som podľa receptu, ktorý som našla na nete...mám ten s vínnym kameňom. Neviem či je to práškom do pečiva, droždím, alebo bielkami, ale toto cesto je naozaj iné, ako tie ktoré som robila doteraz. Je nadýchané a ľahké, veď niekedy vyskúšaj :)
Ďakujem za dôveru @sovka62 :)
Ja som tiež začala asi pred 2 rokmi pridávať prdopeč. Naučila ma to jedna kuchárka zo škôlky, ale dlho som odolávala. Teraz to ľutujem, lebo to cesto je neuveriteľné.
vyzeraju super, ja nedavam prdopec, ale obycajnu sodu bikarbonu, na 1/2 kg cesta 1 KL, to som odkukala od @sovky , ja len neviem, preco sa do plnky dava muka, viem, ze je viac takych rcp, ale akosi mi to do plnky nepasuje, robila som cosi podobne, plnka bol len husty puding a kusky cokolady a bolo to vyborne, ta muka ma nejaku funkciu?
Ďakujem Vám, milé varecháčky, za vaše pekné slová :)
@afataga ja som tiež vlastne použila sódu bikarbónu, lebo ten bezfosfátový prášok do pečiva ju obsahuje + vínny kameň. Plnka je Crème Pâtissière a doňho ide múka alebo aj kukuričná múka a slúži na to, aby sa nesekli žĺtka v horúcom mlieku, myslím, že by sa tam mohol dať aj kukuričný škrob, neskúšala som...
Napečené podľa Teba , na cesto som použila 450 g hladkej a 150 hrubej múky, krém som robila zo 4 dcl mlieka a 40 g múky, stačilo bohate... mám ich také XXL, ale to vôbec nevadí. Ten varený žĺtkový krém s múkou mi chutí viac ako pudingový. Ďakujem pekne za recept.



Pridaj komentár k receptu: