Lekvárové buchty
Lekvárové buchty

Lekvárové buchty ako vatička fotorecept

luwinka - fotkaluwinka, 14. marca 2017
Lekvárové buchty ako vatička (fotorecept)
Foto: luwinka

Buchty jemnučké, mäkučké ako vatička. Len treba vyskúšať.

12
porcií
35 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
30 g
2 PL
150 ml
 štipka
1 ČL (do kvásku)
100 ml
Plnka:
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V malej miske alebo hrnčeku si rozdrobíme droždie, pridáme 1 čaj. lyž. kryštálového cukru, pol deci mlieka a medzi prsty múky. Necháme si nakysnúť kvások. Do misy dáme múku, olej, cukor, soľ, kvások a mlieko, ktoré nám zostalo. Vymiesime cesto, ktoré necháme kysnúť 35 minút pod utierkou.

    Lekvárové buchty ako vatička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď máme nakysnuté cesto, tak si ho pokrájame na kúsky a každý kúsok naplníme lekvárom a ztočíme do tvaru buchty. Formu alebo plech (v mojom prípade formu) vymastíme olejom. Dáme do nej buchty, ktoré pomastíme olejom a necháme ešte kysnúť 15 minút. Zatiaľ čo nám kysnú buchty, tak si zapneme trúbu. Upečieme ich na 200 stupňov 35 minút. Ja pečiem na spodnej priečke. Každému inak trúba pečie, tak si musí prispôsobiť podľa toho. Upečené pomastíme olejom a po chvíli ich posypeme práš. cukrom.

    Lekvárové buchty ako vatička (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Necháme ich mierne vychládnuť a môžeme papkať:-) Vyšlo mi 12 kusov buchiet.

    Lekvárové buchty ako vatička (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V reze.

    Lekvárové buchty ako vatička (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vsetko dobre, idem vyskusat, len to kto dava do cesta 30g drozdia, ked u nas balia 42g??? Bud cele, alebo polovicu. Skoro ako recepty, kde je ze 100g hery... a co s tym zvyskom??? Takze pridam o tretinku viac vsetkeho a mam vystarane s celou kockou drozdia... HE!
1x kassia
"Honzovky" mám moc ráda, krásně se ti podařily! Pochybuji, že něco zůstalo.