Lekvárové buchty ako vatička fotorecept
Foto: luwinka
Buchty jemnučké, mäkučké ako vatička. Len treba vyskúšať.
porcií
na 200 °C
Postup
-
1
V malej miske alebo hrnčeku si rozdrobíme droždie, pridáme 1 čaj. lyž. kryštálového cukru, pol deci mlieka a medzi prsty múky. Necháme si nakysnúť kvások. Do misy dáme múku, olej, cukor, soľ, kvások a mlieko, ktoré nám zostalo. Vymiesime cesto, ktoré necháme kysnúť 35 minút pod utierkou.
-
2
Keď máme nakysnuté cesto, tak si ho pokrájame na kúsky a každý kúsok naplníme lekvárom a ztočíme do tvaru buchty. Formu alebo plech (v mojom prípade formu) vymastíme olejom. Dáme do nej buchty, ktoré pomastíme olejom a necháme ešte kysnúť 15 minút. Zatiaľ čo nám kysnú buchty, tak si zapneme trúbu. Upečieme ich na 200 stupňov 35 minút. Ja pečiem na spodnej priečke. Každému inak trúba pečie, tak si musí prispôsobiť podľa toho. Upečené pomastíme olejom a po chvíli ich posypeme práš. cukrom.
-
3
Necháme ich mierne vychládnuť a môžeme papkať:-) Vyšlo mi 12 kusov buchiet.
-
4
V reze.
Cesto bolo veľmi tuhé, musela som pridať ešte 1/2 dcl mlieka aby sa to dalo v
pekárničke na chlieb vymiešať. Potom to šlo. Teraz sa pečú ...
Zbytek droždí například můžeš využít i jako součást výživné masky na obličej, smícháno s kouskem žloutku, smetany, oli.oleje apod.