porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Ak mame huby susene, namocime ich do vlaznej vody.
- 2
 Na panvici na oleji oprazime na kolieska nakrajanu klobasku. Ked pusti farbu, pridame na polkolieska nakrajanu cibulu a nakrajanu chilli papricku. Opekame, kym cibula nezmakne.
- 3
 Potom zasypeme ryzou, pridame namocene huby aj s vodou, v ktorej sa mocili, posolime, pokorenime a na miernom ohni za obcasneho premiesania odokryte varime.
                                                    - 4
 Priebezne podlievame horucou vodou, postupne, podla potreby, ked sa skoro vsetka vpije do ryze, pridame za naberacku vody a vsetko jemne premiesame, aby nam odspodu neprihorela. Mozme pouzit aj vyvar, ale ak je poctiva klobaska, tak netreba. Ryzu pravidelne skusame, ci je uz uvarena.
                                                    - 5
 Ked je ryza uz komplet makka (ale nie rozvarena!), uz nepodlievame, nechame len vpit vodu, co este mame v panvici a pridame majoranku a nasekanu zelerovu vnat. Spravna paella nesmie byt sucha, musi mat trosku stavy, ale nie v nej plavat.
                                                    Tiež paella:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 
                                                    
                                                    
                                                    




 


Toto nieje paella