Klobásková paella s hubami

dorko - bez fotkydorko, 19. marca 2017
2
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
podľa možnosti a chuti (čerstvé alebo sušené)
1 ks
1 hrnček
2 hrnčeky




Postup

  1. 1

    Ak mame huby susene, namocime ich do vlaznej vody.

  2. 2

    Na panvici na oleji oprazime na kolieska nakrajanu klobasku. Ked pusti farbu, pridame na polkolieska nakrajanu cibulu a nakrajanu chilli papricku. Opekame, kym cibula nezmakne.

  3. 3

    Potom zasypeme ryzou, pridame namocene huby aj s vodou, v ktorej sa mocili, posolime, pokorenime a na miernom ohni za obcasneho premiesania odokryte varime.

    Klobásková paella s hubami - obrázok 3
  4. 4

    Priebezne podlievame horucou vodou, postupne, podla potreby, ked sa skoro vsetka vpije do ryze, pridame za naberacku vody a vsetko jemne premiesame, aby nam odspodu neprihorela. Mozme pouzit aj vyvar, ale ak je poctiva klobaska, tak netreba. Ryzu pravidelne skusame, ci je uz uvarena.

    Klobásková paella s hubami - obrázok 4
  5. 5

    Ked je ryza uz komplet makka (ale nie rozvarena!), uz nepodlievame, nechame len vpit vodu, co este mame v panvici a pridame majoranku a nasekanu zelerovu vnat. Spravna paella nesmie byt sucha, musi mat trosku stavy, ale nie v nej plavat.

    Klobásková paella s hubami - obrázok 5

Diskusia k receptu

dorko
To nie je uz dovarena paella, tu som nestihla odfotit, to je foto este v procese :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia