Lučenské rezy
Základný recept na Bratislavské rezy. Doma v rodnom kraji sa volali Lučenské rezy. Chodila som...
Fazuľa po bretónsky
Strukoviny v jedálničku stále chýbajú, tak tu je jedna inšpirácia. Veľmi chutná, z dostupných...
Medovníčky Anky z Petrovca
Pred Vianocami (už veľmi dávno) som sa dostala k mäkkým medovníčkom u mojej svokry. Hneď som...
Zemiakové placky s pečeňou a paprikou
Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, vajcia, prelisovaný cesnak, osolíme...
Slovenský rezeň zo zeleru
Nie že by sme nemali na mäsový rezeň. Pri našom priemernom 950 eurovom plate, sme...
Falafel
proste si ho zamilujete :) tu je úplná verzia: http://vegancooking. tk/sk/hlavne-jedla/falafel/
Racio vianočné trubičky
Každý rok upečiem niekoľko tisíc kusov vianočných oplátok, obyčajných, aj trubičiek keďže sama preferujem...
Údená hovädzia hruď
Domáca údená hovädzia hruď na grile Jamie Oliver vcelku. Teplé údenie, ktore sa da pouziť...
Zeleninová omeleta na odľahčenie
Pochutnať si zeleninových, hoci aj vegetariánskych jedlách mi nerobí žiadne problémy. Týmto rcp z knihy...
Jaternica v lístkovom ceste s kapustovým pyré
Jaternice opečieme na oleji zo všetkých strán.
Kapustový krém s klobásovými knedličkami
Kapustu rozoberieme na listy, dôkladne umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. V hrnci rozohrejeme maslo,...
Cyperská tava
Nemam rad jahnacinu, co sa tu predava, je starsia skor baranina, ale je lacna....
Klobása v kapustovom cestíčku
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o svojských chutiach, ale aj o...
Voňavý camembert pečený v rúre
Výborný a hlavne veľmi rýchly recept, ktorý sa nám zavďačí fantastickou chuťou. Na tejto delikatese...
Jemná polievka z lúpaných paradajok s cuketami
Ako prvá, nás toto polievkou pohostila naša neter Haidi, počas našej návštevy v Phoénix Arizóna....
Horúca bravčová krkovička
Tuto krkovičku som pripravil švagrovi Milanovi ako zákusok k meninám. Chcel niečo pikantné, tak som...
Polievka z Pávie (zuppa pavese)
Jej pôvod sa datuje do stredoveku, keď sa odohrávali boje o taliansku Lombardiu a mesto...
Polievka z muškátovej tekvice so Shiitake hubami
Táto hustá polievka zahreje v studený jesenný alebo zimný večer. Krémová tekvica krásne vonia škoricou a...
Houskové knedlíky - jedno těsto, dvoje knedlíky
Je tady hodně různých knedlíků, ale většinou parené. Já jen přidám vařené. No a...
Výborné lasagne
Bolonská omáčka: Vo veľkej panvici rozpáľte olej. Pridajte jemne nasekanú cibuľu, osmažte do mäkka potom...
Kačacie prsia s červenou kapustou a domácimi lokšami
Kedže je sezóna neodolala som :) dúfam, že aj Vám bude chutiť tak, ako chutilo...
Karlovarské rohlíky
V mléku rozmícháme sůl a cukr, přidáme olej nebo rozpuštěné máslo a přisypeme mouku. Přidáme...
Krehké maslové karičky s orechovým snehom plnené lekvárom
Recept na tieto lahodné maslové kolieska, plnené lekvárom s orechovým snehom som našla v časopise, ...
Tofu masala
Fantastické vegánske jedlo s nádychom Indie. Zvládne ho naozaj každý akurát je potrebné zohnať správne suroviny...
Pečené kysnuté lekvárové buchty
Tieto buchty mali radi moje deti, teraz už nie sú doma a tak ich robím, ...
Segedínsky guláš bez smotany
Recepty píšem tak, ako ma ich učila moja mamka a tak, aby postup pochopil naozaj...
Rýchly závin
Výborný závin, ktoreho cesto je síce s droždím, ale netreba ho davat nakysnut :-) takze...
Slané zemiakové koláčiky s údeným
Desiata pre mna a brata na zajtra :-) Zvysila sa nam zemiakova kasa a udene, tak...
Bačovsko-ovčiarsky demikát ZÁZRIVANČEK
Demikát je hútny, sýty, nahradí aj druhé hlavné jedlo. Chuť ovčieho mlieka okrem bryndzi,...
Vegan zeleninové karí
Vždy keď som v Brne, zájdem do mojej obľúbenej indickej reštaurácie, Anapurny, a dám...