Mrkvová nátierka na bezlepkovom chlebíku
Dobrých receptov na chutné nátierky nikdy nie je dosť. Dnešný recept, mrkvová nátierka na bezlepkovom chlebíku, je jednoduchý, chutný a určite bude chutiť aj vašim deťom. V našej Novalim ponuke bezlepkových chlebov nájdete hneď tri obľúbené druhy – svetlý, tmavý a chlieb Linsi s prídavkom ľanových semiačok. Prajeme vám dobrú chuť.
príprava
Suroviny
1 bal. |
|
1 ks veľká |
|
1/2 ks |
|
125 g (alebo smotanová nátierka) |
|
50 g |
|
|
|
|
|
Na ozdobu: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mrkvu očistíme a najemno nastrúhame.
- 2
Cibuľu zbavíme šupky a nakrájame nadrobno.
- 3
Zeleninu dáme do stredne veľkej misy, premiešame a pridáme syr a zmäknuté maslo. Dôkladne vymiešame na hladkú nátierku. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
- 4
Natierame buď priamo na chlieb alebo chlieb pred tým opečieme v hriankovači.
- 5
Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Tiež mrkvová nátierka:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu