Matrtúch z Párnice fotorecept
Foto: izabella929
Obdivujem jedlá našich babičiek. Boli jednoduché a veľmi chutné. Jeden taký jednoduchý teraz pridám aj pre vás. Len niekoľko surovín a chrumkavá fajnotka Zobraziť celý popisObdivujem jedlá našich babičiek. Boli jednoduché a veľmi chutné. Jeden taký jednoduchý teraz pridám aj pre vás. Len niekoľko surovín a chrumkavá fajnotka je na stole. Netuším, prečo toto kapustové jedlo takto nazvali.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kyslú kapustu som vybrala do misy. Keďže ešte svoju sudovú nemám, túto som premyla, lebo bola veľmi kyslá.
-
2
Ku kapuste som pridala múku ako prvú a premiešala ju s kapustou, lebo múky treba toľko, aby cesto nebolo ani husté, ani riedke.
-
3
Pridala som vajce a opäť som ho zamiešala.
-
4
Napokon som pridala mleté korenie. Soľ som nepridala, lebo kapusta je osolená.
-
5
Plech som natrela masťou a kapustové cesto som rovnomerne rozotrela na plech. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla som ho 20 minút, potom som ho vybrala.
-
6
Slaninu som nakrájala na tenké plátky, môžete použiť aj oravskú.
-
7
Uložila som ju na predpečený matrtúch a potom vložila do rúry a ešte piekla 10 minút.
-
8
Upečený taký čerstvý horúci je najchutnejší.
-
9
Nakrájala na kúsky a prajem vám dobrú chuť.
Je to dobré môžem potvrdiť. Skús aj tento.
U nas sa piekli ako placky v oleji, ale toto je zdravsie. Uz budem len takto.
Je to tak ako píšeš,keď som položila na koláč tie plátky slaniny,bola to pastva pre oči pozerať cez sklo rúry,ako krásne sa skvarila ta slaninka,,asi som dobre urobila,že som krajala na tenké plátky,vlastne sa všetok tuk dostal do tej fajnotky,,,ďakujem pekne za komentár ..
Som rada,že sa aj tebe páči,,ďakujem pekne za komentár..
Tak ani ja a keď som videla tu jeho jednoduchú prípravu,tešila som sa už iba na tú chuť,,je to chutné a chrumkavé podľa môjho gusta,,vďaka za komentár...
Áno máš pravdu haji milá,horúce mi chutilo najviac,,ďakujem pekne za komentár,,,
Tak vidíš a tento recept zase mne ušiel a nazaregistrovala som ho ako kysnuté cesto,ale určite vyskúšam a ďakujem za pripomenutie aj za komentár...
Určite ti bude chutiť,ja kapustove mám rada,,,vďaka za komentár..
Tak som rada,že poznáš toto jedlo a len verím,že ti tiež chutilo,,,ďakujem pekne za komentár...
Haha,aj mňa ten názov prekvapil a hneď som išla na net a hľadala som recept,ale našla som len info o recepte,neverila som že môže jedlo s takym názvom existovať,,,je to proste,jednoduché,malo pracne jedlo a naviac chutné a chrumkavé,,,budem rada keď ochutnal,,ďakujem pekne za komentár...
No pripravovať toto jedlo na platni musí byť tak chutne,ako variť guláš vonku v kotlíku je to celkom iná chuť ako na sporáku,,,ďakujem pekne za komentar,,,
Nepátrala som ďalej po histórii tohto jedla, chutilo mi to tak ako som urobila, ale na budúce ho inovujem určite..ďakujem pekne za komentár.-)
Ďakujem pekne za link,určite vyskúšam,,
varecha.pravda.sk/recepty/krupave-zelnaky-s-klobasou-/609...
Nicmene ja to jako kolac vyzkousim. Proc ne.