Bezlepkové moravské koláče
Bezlepkové moravské koláče

Bezlepkové moravské koláče

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 1. októbra 2019. Komerčný recept.

Známe moravské koláče, ktoré sú obľúbené pri akejkoľvek príležitosti.

Suroviny

Cesto:
200 g
35 g
10 g čerstvé
30 g
1 ks
100 ml (alebo mlieko)
Plnka tvarohová:
125 g
1 ks
podľa chuti
Mrvenička:
40 g
35 g
35 g
Okrem toho:
 (na potretie)
20 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kvások: Do 100 ml vlažnej vody alebo mlieka pridáme trochu cukru a rozdrobené droždie. Necháme cca 10 minút napeniť.

  2. 2

    Bakery mix, cukor, roztopené maslo a vajce dáme do misy. Prilejeme kvások z droždia a mixérom vypracujeme jemné cesto. 5 minút necháme odležať a potom urobíme lyžicou kôpky cesta (cca 23 g).

  3. 3

    Naolejujeme ruky a tvarujeme guľky. Uložíme na naolejovaný plech. Pod fóliou necháme kysnúť 40 minút.

  4. 4

    V strede cesta zatlačíme pohárikom, aby sme dosiahli jamku. Okraje potrieme žĺtkom. Moravské koláče naplníme tvarohovou plnkou a 1 lyžičkou slivkového lekváru. Nakoniec posypeme mrveničkou. Pečieme pri 180 °C asi 20 minút (dozlatista).

  5. 5

    Mrveničku pripravíme jednoduchým postupom - v miske spracujeme maslo, cukor a Bakery mix na sypkú zmes.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: