Bezlepkové moravské koláče
Foto: potravinarskavyrobaliana
Známe moravské koláče, ktoré sú obľúbené pri akejkoľvek príležitosti.
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
35 g |
|
10 g čerstvé |
|
30 g |
|
1 ks |
|
100 ml (alebo mlieko) |
|
Plnka tvarohová: | |
125 g |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
Mrvenička: | |
40 g |
|
35 g |
|
35 g |
|
Okrem toho: | |
(na potretie) |
|
20 KL |
|
Postup
-
1
Kvások: Do 100 ml vlažnej vody alebo mlieka pridáme trochu cukru a rozdrobené droždie. Necháme cca 10 minút napeniť.
- 2
Bakery mix, cukor, roztopené maslo a vajce dáme do misy. Prilejeme kvások z droždia a mixérom vypracujeme jemné cesto. 5 minút necháme odležať a potom urobíme lyžicou kôpky cesta (cca 23 g).
- 3
Naolejujeme ruky a tvarujeme guľky. Uložíme na naolejovaný plech. Pod fóliou necháme kysnúť 40 minút.
- 4
V strede cesta zatlačíme pohárikom, aby sme dosiahli jamku. Okraje potrieme žĺtkom. Moravské koláče naplníme tvarohovou plnkou a 1 lyžičkou slivkového lekváru. Nakoniec posypeme mrveničkou. Pečieme pri 180 °C asi 20 minút (dozlatista).
- 5
Mrveničku pripravíme jednoduchým postupom - v miske spracujeme maslo, cukor a Bakery mix na sypkú zmes.
Tiež moravské koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem pekne a receptík ukladám ☺️