Rákócziho tvarohový koláč fotorecept
Foto: izabella929
Už tu mám jeden taký koláč, ale teraz som ho zdobila šľahačkou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
450 g |
|
250 g |
|
150 g |
|
2 ks |
|
2 PL pochúťková |
|
štipka |
|
1 bal. |
|
na špic noža |
|
Tvarohová plnka: | |
1 kg |
|
80 g |
|
z 1 citróna (strúhaná) |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
4 PL domáca |
|
Na zdobenie: | |
250 ml (33 %) |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Múku som preosiala, pridala som soľ, prášok do pečiva, práškový cukor a sódu, všetko som zmiešala, pridala som maslo a spolu som všetko zmrvila.
-
2
Pridala som 2 žĺtky a 2 PL smotany a zapracovala do cesta.
-
3
Vymiesila som hladké cesto a uložila na hodinu do chladničky.
-
4
Odpočinuté cesto som rozvaľkala priamo na papieri na pečenie na veľkosť 27x37 cm a popichala vidličkou a položila na plech. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C.
-
5
Cesto som predpiekla 15 min.
-
6
Na predpečené cesto som natrela marhuľový lekvár.
-
7
Pripravila som plnku: K tvarohu som pridala cukor, vanilkový cukor, strúhanú citrónovú kôru. Napokon som pridala jedno vajce a všetko som zmiešala.
-
8
Lekvár som posypala strúhankou.
-
9
Na strúhanku som rovnomerne navrstvila tvarohovú plnku a vložila som koláč dopiecť ešte na 25 min.
-
10
Upečený koláč som položila na mriežku a nechala úplne vychladnúť. Keď vychladol, preložila som ho na krájaciu dosku a uložila na noc do chladničky.
-
11
Na druhý deň som pripravila šľahačku a vložila som ju do cukrárskeho vrecka a vytvorila som na koláči mriežku.
-
12
Do mriežok som dala marhuľový lekvár.
-
13
Pokrájala na rezy. Prajem vám dobrú chuť.
Přeji krásný víkend!
Když je dobrá strouhanka, může být. Jde i na sucho opatrně opražit - je chutnější. Pomrvené piškoty by též šly, o tom žádná! Oboje je fajn.
varecha.pravda.sk/recepty/piskotas-rakoczi-turos-almaval-...
Už je uložený.