Vyprážaná kapusta
Vyprážaná kapusta

Vyprážané kapustové plátky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 26. septembra 2019

Pripravovala som si kapustné listy na sarmu a to čo mi zvýšilo z hlávky a listy boli už príliš malé som použila na veľmi chutnú pochúťku. Inak zvyknem tento zbytok nakrájať ku kyslej kapuste keď varím sarmu, no listy som zamrazila na pozdejšie a keďže kapusta už na 80 % uvarená, nakrájala som z nej plátky.

3
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Suroviny

1 ks malá
2 ks
4 PL domáca
podľa chuti
Na vyprážanie:
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zbytok hlávky kapusty som nakrájala na tenké plátky ako mäso.

    Vyprážané kapustové plátky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajcia so soľou som vyšľahala a do nich som namočila plátok kapusty a potom do domácej strúhanky. Múka sa nepoužíva.

    Vyprážané kapustové plátky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obalené plátky boli pripravené na vyprážanie. Maslo s olejom som zohriala a ukladala do neho plátky.

    Vyprážané kapustové plátky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyprážala som pomaly, aby sa kapusta ešte opiekla.

    Vyprážané kapustové plátky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vypražené plátky som ukladala na kuchynský papier.

    Vyprážané kapustové plátky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávala som so zemiakmi, ktoré som posypala nakrájanou cesnakovou pažítkou a s paradajkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.

    Vyprážané kapustové plátky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@kvakac , mali by sa robiť zo skorej kapusty, sama som bola zvedavá, ako to bude chutiť, lebo kapustnú hlavu som dlhšie varila vo vode, lebo som si pripravovala listy na plnenie a teraz som ich zamrazila, lebo mám iné v pláne, musela som kapustu spotrebovať.Obyčajne ju nastrúham a upražím na halušky..teraz som urobila takú pochúťku..nuž kapusta mne chutí na všelijako...)