Vyprážaná kapusta
Vyprážaná kapusta

Vyprážané kapustové plátky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 26. septembra 2019

Pripravovala som si kapustné listy na sarmu a to čo mi zvýšilo z hlávky a listy boli už príliš malé som použila na veľmi chutnú pochúťku. Inak zvyknem tento zbytok nakrájať ku kyslej kapuste keď varím sarmu, no listy som zamrazila na pozdejšie a keďže kapusta už na 80 % uvarená, nakrájala som z nej plátky.

3
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Suroviny

1 ks malá
2 ks
4 PL domáca
podľa chuti
Na vyprážanie:
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zbytok hlávky kapusty som nakrájala na tenké plátky ako mäso.

    Vyprážané kapustové plátky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajcia so soľou som vyšľahala a do nich som namočila plátok kapusty a potom do domácej strúhanky. Múka sa nepoužíva.

    Vyprážané kapustové plátky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obalené plátky boli pripravené na vyprážanie. Maslo s olejom som zohriala a ukladala do neho plátky.

    Vyprážané kapustové plátky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyprážala som pomaly, aby sa kapusta ešte opiekla.

    Vyprážané kapustové plátky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vypražené plátky som ukladala na kuchynský papier.

    Vyprážané kapustové plátky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávala som so zemiakmi, ktoré som posypala nakrájanou cesnakovou pažítkou a s paradajkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.

    Vyprážané kapustové plátky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

34 komentárov k receptu
@kvakac , mali by sa robiť zo skorej kapusty, sama som bola zvedavá, ako to bude chutiť, lebo kapustnú hlavu som dlhšie varila vo vode, lebo som si pripravovala listy na plnenie a teraz som ich zamrazila, lebo mám iné v pláne, musela som kapustu spotrebovať.Obyčajne ju nastrúham a upražím na halušky..teraz som urobila takú pochúťku..nuž kapusta mne chutí na všelijako...)
Inšpirovala som sa receptom, ja som to piekla v rúre, pod a na, každý kúsok som dala kúsok masla,bolo to dobré,ďakujem za recept,nenapadlo by mi robiť takto kapustu:-)
ziadna,iba zamerany tanier na nevyraznom podklade.napr.biely tanier,tmavy podklad jednej farby.primarny je produkt v tanieri,nic ine.este je pripustne napr.mala tekvicka k hokaido polievke........co spolu suvisi,ale musi to ladit,ziaden gíč.
@mariamka , si ma rozosmiala poriadne.,-))))))))zmeškal vlak, som obsadená natrvalo a o nikoho na Vareche.sk ani mimo nemám žiadny záujem..a to čo píše, pasuje na iné dôležitejšie stránky,toto nie je profesionálna stránka..ďakujem pekne za komentár..)
Jedlo zle nevyzerá, ale nechápem, ako môže niekto normálny zmiešať olej a maslo. Nepoznam horšiu kombináciu..... Buď jedno, alebo druhé ale NIKDY nie spolu
@mamamaria1 (28.9.2019 17:36)

Nechápem, ako niekto normálny môže napísať takú hlúposť. Kombinácia masla s olejom je úplne normálna. Mrkol som na internete, nájdeš tam kopu receptov s touto kombináciou a od "onakvejších" kuchárov, ako sme my dvaja. NIKDY nepíš NIKDY, keď tomu nerozumieš. @Izabelin recept je výborný, ako aj väčšia časť jej receptov.
&Izka,prepáč,nemyslela som to zle. Raz bola zlá soľnička potom príbor so salvetkou. Už som bola mimo,tak som sa opýtala . Sľubujem,že viac komentov ti pod rcp.nenapíšem.

Pridaj komentár k receptu: