Lístkový závin s kyslou kapustou a klobáskou
Kyslá kapusta, dobrá klobáska, jednoducho dobrota pre všetkých, ktorí majú radi klasické chute...
Jablkový zákusok s mascarpone a tvarohom
Šťavnatý zákusok, ktorý prekvapí chuťou. Prípravy sa netreba sa báť...
Mrkvový koláč s citrónovou polevou
Po dlhom pátraní som natrafila na recept, ktorý sa mi najviac páči. Aj chuťou, aj prípravou, ktorá je, ako inak, veľmi rýchla a jednoduchá....
Pôstne orechové pečivo
Jednoduché pečenie v období pôstu... Bez masla, mlieka, vajec a výbornej chuti, ku...
Klasický špenát alebo špenátový prívarok
Chutné, veľmi jednoduché a rýchle jedlo....
Kysnutý makový závin
Tradičný a obľúbený recept na závin, plnku je možné variovať, v tomto prípade je v...
Kakaové kocky s višňami
Dnes som upiekla chutné kakaové kocky s višňami vhodné ku kávičke....
Hrnčekový bezlepkový koláč s ovocím
Tento hrnčekový bezlepkový koláč s ovocím je tak jednoduchý, že neupiecť si ho by bola naozaj škoda....
Pečeň pre záhradkára i zajačiara
Je to už dávno, keď som sa na našej záhradke na Furči v mojich rodných Košiciach venoval aj chovu zajacov. Často ich bolo aj okolo stovky a tak som ich pečeň pripravoval v rôznych kombináciách....
Rýchla brokolicová polievka s mrkvou
Polievka z brokolice a mrkvy zahustená smotanou a múkou.
Francúzske zemiaky s klobáskou a so špekáčikmi
Hľadáte perfektné jedlo na sobotný obed, ktoré milujú malí aj veľkí? Na to sú zapekané zemiaky ako stvorené....
Treska s jazmínovou ryžou na japonský spôsob
Vyskúšajte lahodné japonské jedlo s naším receptom na tresku s jazmínovou ryžou....
Zeleninový koláč s brokolicovým korpusom
Brokolicu umyjeme, očistíme a nakrájame na samostatné stredne veľké ružičky. Takto pripravenú brokolicu spolu s...
Laskonky pops
Tak som si vymyslela tieto „lízanky“ - laskonky pops :) Prečo by sme aj my nemohli mať naše česko-slovenské koláčiky na paličke....
Jemný a ľahučký vanilkový koláčik
Veľmi chutný koláčik bez použitia múky! Toto cesto môžete použiť aj na prípravu rôznych krémových zákuskov a na torty....
Tvarohové koláče
Ešte pred pôstom som upiekla tieto tvarohové koláče, určite potešíte deti aj dospelých...
Krémová cesnačka s chrumkavými krutónmi
Pozerám na ten cesnak už vyše mesiaca. Čo z neho spravím? Na hrianky mi už neberie, tak som ho pomixoval....
Pikantné kuracie mäso v kyslej kapuste
Z kyslej kapusty sa pripravuje mnoho tradičných jedál. Čo tak uvariť niečo trocha netradičné?
Srdiečková pizza s hráškom a figami
Inšpirácia na valentínsku večeru od víťazky televíznej šou Pečie celé Slovensko, Timi Strnálovej.
Štrúdľa s piškótami, jablkom a pudingom
Videorecept som videl na facebooku, vyskúšal som ho a je naozaj dobrý....
Švédske mäsové guľôčky so smotanovou omáčkou a zemiakovou kašou
Mäsové guľky sú ideálnou voľbou, ak vám v chladničke leží mleté mäso a už vás nebavia recepty à la chilli con carne alebo plnená paprika či fašírky....
Linecký koláč s tvarohovou plnkou a jahodami
Nenáročný spôsob prípravy s výborným výsledkom, prekvapí chuťou.
Medovníkové valentínske srdiečka bez lepku
Na svätého Valentína radi obdarúvame svojich najbližších či už kvetmi, sladkosťami alebo inými darčekmi. My sme pre vás dnes pripravili jednoduchý, ale efektný recept na bezlepkové medové srdiečka....
Arašidové karí s kaprom
Afrikou inšpirované curry o pár základných a ihravých prísadách okolo kapra.
Makové šatôčky
Tieto šatôčky som robila tak, že som do kvásku dala vodu a s výsledkom som spokojná....
Paradajkovo-cviklová „valentínska“ polievka
Aká polievka na Valentína? No predsa paradajkovo-cviklová. Cvikla dodá klasickej rajčinovej polievke krásnu výraznú farbu......
Zákusok Opitý Izidor
Úžasný a obľúbený zákusok je známy ako Opitý Izidor ale aj františkánske rezy. Nech by sa volal akokoľvek, chutí fantasticky....
Višňový makový zákusok
Cesto: Celé vajcia vyšľahám s cukrom a štipkou soli do nadýchanej peny. Pridávam postupne nastrúhanú citrónovú...
Minišišky s karamelovou plnkou
Vyskúšajte vypražené šišky naplniť jednoduchým karamelovým krémom. Bude to príjemná zmena.
Bezlepkové rožky s rascou
Upiecť si bezlepkové rožky s rascou nie je vôbec veda. Základom je dobrý recept (ten máme) a správna bezlepková múka (tu máme tiež :-))...