
Horúca biela čokoláda s pumpkin spice korením
Čo zaručene poteší malých aj veľkých maškrtníkov počas sychravých jesenných dní? Predsa hrnček horúcej čokolády!

Roládky s kyslou kapustou
Kyslá kapusta je zdravou a často používanou potravinou....

Tomčianska cvikla
Ak idete robiť cviklu, na 10 kg budete potrebovať asi 4, 5 litra tohto nálevu...

Sladká pšenová kaša s cuketou
Pšeno sa dá použiť na akýkoľvek spôsob. Aj naslano, aj nasladko. A dá sa...

Kuriatkové rizoto
Kuriatka očistíme a orestujeme na olivovom oleji asi 5 minút. Pridáme nakrájaný cesnak, soľ, ...

Džem zo žltej cukety
Veľmi chutný džem, aj napriek tomu, že je z cukety.

Jesenná bábovka
Mám rada každé ročné obdobie. Jeseň, ktorá je teraz, má svoje krásne farby a neodolateľné chute....

Cestoviny s fazuľkami
Toto je pre mnohých neobvyklá kombinácia, ale zato dobrá. A hlavne rýchlo hotová :)

Paradajkovo-cibuľový šalát na zimu
Keď na jeseň pozberám na záhrade všetky paradajky, sú medzi nimi aj zelené, ktoré vonku už nedozrejú....

Brusnicový tart
Akonáhle som v obchode uvidela, že majú čerstvé brusnice, bolo rozhodnuté, čo bude ďalší koláč, ktorý upečiem....

Tekvica s mangoldom
Zelenina je základom mojej stravy, hlavne tá, ktorú si vypestujem na záhrade....

Hubová panvica
Huby nie sú len pochutinou, ale obsahujú minerály, vitamíny a rôzne zdraviu prospešné látky....

Zeleninová polievka s bedľou jedlou
Veľmi rád varím, hlavne pre deti, vnúčence a tých, ktorí si moju snahu i námahu zaslúžia....

Horčica z cukety
Cuketu očistíme a nakrájame na kocky, dáme do hrnca, pridáme nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak...

Pečená špagetová tekvica vhodná na plnenie
Už neviem, kde som tento návod našla, ale zaujal ma a odvtedy ho používam.

Kačacie prsia na jablkovo-mandarínkovo-škoricovej omáčke
Kožu na kačacích prsiach ponakrajujeme, osolíme a okoreníme. Necháme aspoň 1 hodinu pri izbovej teplote...

Domáci lekvár zo šípok (sverbovuzy)
Od známeho sme dostali cca 5 kg čerstvo nazbierané šípky – v našom nárečí šípky voláme sverbovuza...

Polievka z pečenej cvikly
Výborná a na pohľad krásne farebná polievka je na chladnejšie jesenné dni ako stvorená.

Hubová paštéta s nakladanou červenou cibuľkou
Keď už je ta sezóna húb, tak hubová paštéta je skvelá vegetariánska nátierka, ktorá sa hodí na hrianky, pečivo alebo ako elegantný predkrm....

Šolet podľa Marcela Ihnačáka
Ide pôvodne o židovské jedlo, dnes má však veľa modifikácií. Základ tvoria krúpy, hus...

Bezlepkové slivkové guľky bez vajec
Slivková sezóna je v plnom prúde a tradične sme sa opäť pustili do prípravy slivkových guliek - v našej bezlepkovej verzii....

Brownie s gaštanovým pyré
Božský koláčik s vláčnym, skoro až tekutým stredom a jemnou chrumkavou vrstvou navrchu....

Jelení chrbát, paštrnákové pyré, konfitovaná mrkva a zverinový demi-glace
Tento recept vás prevedie prípravou elegantného hlavného chodu, ktorý spája výraznú chuť zveriny s jemným, sladkastým pyré a lahodnou, konfitovanou zeleninou....

Dubáčikový guláš
Dubáky sú hubou dobrou nielen na sušenie, ale aj na prípravu chutných jedál....

Výborný trnkový lekvár
Jednoduchý, veľmi chutný a zdravý lekvár, ktorý si veľmi jednoducho môžete pripraviť sami doma....

Kapustové lokše
Stačí len kapusta a múka a na obed či večeru môžu byť výborné lokše. Samozrejme, ...

Apple Pie (jablkový koláč)
Jesenné obdobie máme za dverami a k nemu sa doslova pýta chuť škorice a jabĺk.