Sezónne a sviatočné jedlá

Podrobnejšie členenie

Fašiangy 504 receptov
Jarné 1855 receptov
Jesenné 2467 receptov
Letné 3886 receptov
Pôstne jedlá 500 receptov
Zimné 1937 receptov


Sezónne a sviatočné jedlá

Dezert z tapioky, bielej čokolády a kešu orieškov

Dezerty

Do rajnice nalejeme mlieko, pridáme cukor a tapiokové perly. Za stáleho miešania varíme asi 20 minút....

Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi

Hovädzie mäso

Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého korenia a bobkového...

Krúpková polievka s pikantným hovädzím rebrom

Hovädzie mäso

Rebrá umyjeme, do hrnca k nim pridáme studenú vodu, celé čierne korenie, horčičné semienka, koriandrové...

Paradajkovo-avokádový šalát so sezamom a s lososom

Hlavné jedlá

Semienka sa stali doslova hitom moderného kulinárstva a výživy. Ja však pri nich spolu s ďalšími nadšencami –...

Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska

Hlavné jedlá

Rúru predhrejeme na 220 °C. Zemiaky priečne narežeme na plátky, ale neprerežeme ich úplne, aby...

Kuracie cordon bleu s omáčkou demiglace z Francúzska

Kuracie mäso

Prípravu omáčky demiglace začneme tým, že pripravíme teľacie kĺbové kosti a dáme ich zapiecť na pekáči do...

Kuracia paella s plodmi mora zo Španielska

Kuracie mäso

Svet na tanieri – takéto varenie nielen zasýti, ale vnesie do kuchyne kus dobrodružného a počas leta aj dovolenkového ducha. Inšpirácie z rôznych končín zemegule prinášajú nové exotické príchute do nášho jedálneho lístka....

Zaúdený pstruh s mangovým čatní

Hlavné jedlá

Ľahké mäsko z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, ...

Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou

Cestoviny

Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme...

Gratinovaný špenátový koláčik s baklažánovo-tymianovým pyré

Bezmäsité jedlá

Špenátová náplň: Umytý špenát oblanšírujeme na cesnaku a olivovom oleji a primiešame postrúhaný syr a vajce...

Rumovo-levanduľový perníkový koláč

Koláče

Múku, žĺtky, mlieko, olej, cukor, perníkový prášok, škoricu, levanduľu a...

Grilovaná prepelica s kuriatkovým rizotom

Hlavné jedlá

Umyté a očistené prepelice vykostíme. Mäso zrolujeme do potravinárskej fólie a zavákuujeme. Vo vodnom kúpeli...

Čokoládová kocka

Dezerty

Uvaríme parížsky krém zo smotany, čokolády, cukru, masla a kakaa. Na druhý deň ho trochu...

Kotleta s rozmarínovými haluškami a kalerábovým pyré

Bravčové mäso

Očistenú kotletu konfitujeme v bravčovej masti pri 75 °C asi 1, 5 hodiny.

Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice

Hlavné jedlá

Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...

Bryndzovníky

Bezmäsité jedlá

Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, primiešame trošku cukru a necháme vykysnúť kvások.