
Paradajkové bruschetty
Chutné jedlo, na ktoré stačia dve základné ingrediencie. Bagety a paradajky....

Cannelloni plněné masem
Maso umeleme a přidáme sůl, pepř, česnek, majoránku, 1 vejce, kari a trochu...

Stredomorská bruschetta - s paradajkami, olivami a mozzarellou
Milujem tieto úžasné jednoduché letné jedlá - mne pripomínajú dovolenku, oddych, more. Po crostini...

Krémové gaštanové risotto
Ó ako dobre je mať dobrých priateľov a známych. Občas dostaneme to a občas zasa ono....

Bezlepkové tiramisu s domácimi piškótami
Keď všetci okolo vás jedia tiramisu a vy si nemôžete dať, lebo ste bezlepkáč, nezúfajte....

Risotto s pestom a hráškom
Ďalšie výborné risotto do zbierky. Krásne zelené a voňavé. Ak máte ryžu na risotto, ...

Talianska krémová cuketová polievka
Krémovú cuketovú polievku varím podľa receptu Marcela Ihnačáka už pekných pár rokov a je výborná. Túto...

Filet z teľacieho lýtka s kosťou
Filet z telacieho lýtka s kosťou, známy ako osso buco. Inšpiroval som sa touto talianskou...

Zelené špagety
Inšpirácia od Jamieho Olivera - v pôvodnom recepte použil listy kučeravého kelu, ja som použila listy...

Paradajkové krémové risotto
Krémové risotto môžem v akejkoľvek podobe - ešte nikdy ma nesklamalo. Tentoraz som zvolila pararadjkové, ...

Rajčatová polévka
Rajčata nakrájíme na čtvrtky, dáme do hrnce, cibuli a lístky bazalky nasekáme a spolu se...

Domácí mini pizza Margherita
Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, vsypeme do něj droždí,...

Šalát z baby špenátu
Nové zemiaky uvarte v šupke a nakrájajte na štvrtiny. Petržlen nasekajte na drobno a dajte do misky. Pridajte...

Šalát s granátovým jablkom
V hlbokom tanieri zmiešajte baby špenát s poľníčkom. Rozkrojte granátové jablká na polovicu a vyberte z nich semienka a pridajte ich...

Citrusové caprese
Pomaranč a grapefruit ošúpte a rozdeľte na mesiačiky. Poukladajte ich na tanier na striedačku do kruhu. Mozzarellu...

Letné cestoviny s mozzarellou, fazuľami a cherry paradajkami
Uvarte cestoviny v osolenej vode, sceďte a nechajte ich vychladnúť. V ďalšom hrnci dajte variť fazuľky...

Šalát caprese s tuniakom
Umyté rajčiny nakrájajte na plátky. Mozzarellu tiež nakrájajte na širšie plátky. Na tanier naaranžujte rukolu...

Tatarák s avokádom, mozzarellou, mangom a citrusovou zálievkou
Očistite mango a avokádo. Mango rozmixujte na jemno a avokádo nakrájajte na malé kocky (0, 5 cm)...

Bezlepkové cestoviny s omáčkou pesto
Pod názvom PROCEL si v obchodoch môžete kúpiť Novlim bezlepkové cestoviny. Sú vyrobené z prirodzene bezlepkových...

Letný cestovinový šalát
V osolenej vode uvarte cestoviny, sceďte ich a nechajte vychladnúť.

Malinové semifreddo s pistáciami
Veľmi rada skúšam nové recepty a chute - a zmrzlina nesmie chýbať. Túto mrazenú dobrotu som...

Penne po taliansky
Veľmi chutné cestoviny, troška náročnejšia príprava, ale stojí to za to.

Jemný paradajkový džem s chilli a bylinkami
Pre mňa obrovské prekvapenie - tá delikátna chuť ma jednoducho dostala. Prvýkrát som robila minulý rok...

Lístkové tyčinky s bielkovou polevou a marhuľovým džemom
Mala som v chladničke chladené lístkové cesto, ktorému už čochvíľa mala skončiť záruka, tak som...

Bruschetta s paradajkovým džemom
Dnes nie je problém zohnať akúkoľvek zeleninu či ovocie počas celého roka. Ale žiadne nechutia a nevoňajú tak...

Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou
Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme...

Jansenove pokušenie s talianskym nádychom
Toto je rokmi overený recept. Myslím, že originál pochádza zo škandinávskej kuchyne. Kedysi som...

Cesnakové stehienka plnené prosciuttom
Toto je úžasný recept - potrebujete naň iba minimum surovín, robí sa skoro sám a výsledný...

Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...