Moje jednoducho vynikajúce pizzovníky
Foto: Saymona
Vyskúšala som veľa receptov na pizzovníky a tento je pre mňa ten najlepší. Vyskúšajte.
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg |
|
500 ml (alebo mlieko) |
|
1 bal. |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
200 ml |
|
Paradajkový základ: | |
1 ks malá |
|
3 strúčiky |
|
3 PL |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
Na potretie: | |
|
Postup
-
1
Do vlažnej vody alebo mlieka pridáme droždie a cukor. Zatiaľ kým kvások vykysne, zmiešame ostatné suroviny. Keď vzíde kvások, pridáme ho k múčnej zmesi a vypracujeme cesto, ktoré necháme nakysnúť na teplom mieste okolo 45 minút.
- 2
Paradajkový základ: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Keď je už do sklovita, pridáme cesnak, paradajky a ostatné suroviny na základ. Povaríme asi 5 minút a rozmixujeme. Povarím ďalších 5 minút na miernom ohni.
- 3
Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na 2 časti. Každú rozvaľkám a natriem paradajkovým základom. No a potom už podľa chuti naukladáme kukuricu, syr, olivy, salámu...
- 4
Naplnené cesto zrolujeme a pokrájame na kolieska, ktoré reznou stranou poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme 10-15 minút podkysnúť. Potrieme rozmiešaným vajcom a pečieme na 180 °C okolo 20-25 minút.
Tiež pizzové slimáky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu