Pizzové slimáky
Pizzové slimáky

Moje jednoducho vynikajúce pizzovníky

saymona - fotkasaymona, 26. mája 2020
Moje jednoducho vynikajúce pizzovníky
Foto: Saymona

Vyskúšala som veľa receptov na pizzovníky a tento je pre mňa ten najlepší. Vyskúšajte.

45 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
500 ml (alebo mlieko)
1 bal.
1 KL
1 PL
200 ml
Paradajkový základ:
1 ks malá
3 strúčiky
3 PL
3 ks
1 PL
1 PL
1/2 ČL
1 PL
Na potretie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vlažnej vody alebo mlieka pridáme droždie a cukor. Zatiaľ kým kvások vykysne, zmiešame ostatné suroviny. Keď vzíde kvások, pridáme ho k múčnej zmesi a vypracujeme cesto, ktoré necháme nakysnúť na teplom mieste okolo 45 minút.

  2. 2

    Paradajkový základ: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Keď je už do sklovita, pridáme cesnak, paradajky a ostatné suroviny na základ. Povaríme asi 5 minút a rozmixujeme. Povarím ďalších 5 minút na miernom ohni.

  3. 3

    Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na 2 časti. Každú rozvaľkám a natriem paradajkovým základom. No a potom už podľa chuti naukladáme kukuricu, syr, olivy, salámu...

  4. 4

    Naplnené cesto zrolujeme a pokrájame na kolieska, ktoré reznou stranou poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme 10-15 minút podkysnúť. Potrieme rozmiešaným vajcom a pečieme na 180 °C okolo 20-25 minút.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Ďakujem veľmi pekne za receptík, práve sa mi veľmi hodí, moja rodinka miluje pizzovničky, prajem krásny deň