Zapečené penne s paradajkami a parmezánom
Foto: mackaa
Chutná a nenáročná večera, ktorú si zamilujete.
na 180 °C
Suroviny
300 g (cestoviny) |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
400 g (v konzerve) |
|
2 bal. |
|
200 g |
|
6 ks |
|
1 hrsť (čerstvá ) |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Predhrejeme si rúru na 200 stupňov. Medzitým dáme variť cestoviny do osolenej vody.
- 2
Na panvici na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a neskôr k nej šupneme na plátky nakrájaný cesnak, opekáme ešte zhruba 2 minútky. Do panvice pridáme paradajky z konzervy. Okoreníme, osolíme (pokiaľ chcete, môžete podliať vodou) a necháme povariť asi 10 minút.
- 3
Hotovú zmes premiešame v zapekacej mise s uvarenými scedenými cestovinami a nastrúhaným parmezánom. Na vrch naukladáme na plátky nakrájanú mozzarellu a dáme zapiecť do rúry asi na 20 minút pri teplote 180 stupňov. Cestoviny priebežne kontrolujte, budú hotové keď bude všetko pekne bublať, syr sa bude roztekať a penne budú trochu chrumkavé.
- 4
Podávame s čerstvými lístkami bazalky a na polovičky prekrojenými cherry paradajkami.
Tiež zapečené cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu