Hovädzí steak
Hovädzí steak

Sviečkovica na rukole

šéfkuchár Tibor Darida a pizzaiolo Patrik Venchich
z Bella Italia v Šamoríne, 22. júna 2020
Sviečkovica na rukole
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

600 g (špička)
100 ml
6 strúčikov
200 g
100 g
100 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Sviečkovicu osušíme papierovou utierkou, očistíme a odkrojíme špičku. Špičku marinujeme v olivovom oleji, korení a bylinkách. Pred tepelnou úpravou osolíme a okoreníme a opekáme na rozpálenej panvici asi 30 sekúnd z každej strany.

  2. 2

    Medzitým rukolu pokvapkáme olivovým olejom, pridáme podľa chuti balzamikový ocot, soľ a mleté čierne korenie. Dôkladne premiešame a ukladáme na pripravené taniere.

  3. 3

    Steak zo špičky krájame ostrým nožom, niekoľkými dlhými ťahmi na tenké plátky. Cibuľu a cesnak opražíme na oleji a spolu s plátkami mäsa uložíme na rukolu. Ozdobíme hoblinkami parmezánu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia