Sviečkovica na rukole
šéfkuchár Tibor Darida a pizzaiolo Patrik Venchich
z Bella Italia v Šamoríne, 22. júna 2020
z Bella Italia v Šamoríne, 22. júna 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Sviečkovicu osušíme papierovou utierkou, očistíme a odkrojíme špičku. Špičku marinujeme v olivovom oleji, korení a bylinkách. Pred tepelnou úpravou osolíme a okoreníme a opekáme na rozpálenej panvici asi 30 sekúnd z každej strany.
- 2
Medzitým rukolu pokvapkáme olivovým olejom, pridáme podľa chuti balzamikový ocot, soľ a mleté čierne korenie. Dôkladne premiešame a ukladáme na pripravené taniere.
- 3
Steak zo špičky krájame ostrým nožom, niekoľkými dlhými ťahmi na tenké plátky. Cibuľu a cesnak opražíme na oleji a spolu s plátkami mäsa uložíme na rukolu. Ozdobíme hoblinkami parmezánu.
Tiež hovädzí steak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu