Paradajková polievka na taliansky spôsob
Foto: vio
Nie je uvarená tak bleskurýchlo ako z paradajkového pretlaku, ale kto nemá rád nasladlú chuť tejto polievky z pretlaku, toto Vám určite sadne ako... Zobraziť celý popisNie je uvarená tak bleskurýchlo ako z paradajkového pretlaku, ale kto nemá rád nasladlú chuť tejto polievky z pretlaku, toto Vám určite sadne ako...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca si nalejeme olivový olej a vložíme nakrájanú cibuľu. Smažíme do sklovita a potom pridáme nakrájaný cesnak, ktorý chvíľku posmažíme a hneď vlejeme paradajky. Podľa požadovanej hustoty polievky prilejeme vodu. Ja nepridavam príliš veľa, máme ju radi hustejšiu.
- 2
Pridáme všetky koreniny, soľ a necháme variť 10-15 min. Po tomto čase vyberieme bobkový list a rozmixujeme do hladka. Dochutíme soľou, cukrom, octom podľa chuti a na konci pridáme nastrúhaný tvrdý syr (nemusíme). Dozdobíme čerstvou bazalkou, ak máme :)
Tiež paradajková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem za pripomienku, ano, treba vodu no nie vela, teda podla toho, ako hustu ju chce clovek mat :) hned opravim