Paradajková polievka
Paradajková polievka

Paradajková polievka na taliansky spôsob

vio - fotkavio, 8. októbra 2020
Paradajková polievka na taliansky spôsob
Foto: vio

Nie je uvarená tak bleskurýchlo ako z paradajkového pretlaku, ale kto nemá rád nasladlú chuť tejto polievky z pretlaku, toto Vám určite sadne ako... Zobraziť celý popisNie je uvarená tak bleskurýchlo ako z paradajkového pretlaku, ale kto nemá rád nasladlú chuť tejto polievky z pretlaku, toto Vám určite sadne ako...

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 konzervy (500 ml)
1 ks
2 strúčiky
2 ks
2 PL (alebo iný)




Postup

  1. 1

    Do hrnca si nalejeme olivový olej a vložíme nakrájanú cibuľu. Smažíme do sklovita a potom pridáme nakrájaný cesnak, ktorý chvíľku posmažíme a hneď vlejeme paradajky. Podľa požadovanej hustoty polievky prilejeme vodu. Ja nepridavam príliš veľa, máme ju radi hustejšiu.

  2. 2

    Pridáme všetky koreniny, soľ a necháme variť 10-15 min. Po tomto čase vyberieme bobkový list a rozmixujeme do hladka. Dochutíme soľou, cukrom, octom podľa chuti a na konci pridáme nastrúhaný tvrdý syr (nemusíme). Dozdobíme čerstvou bazalkou, ak máme :)

Diskusia k receptu

chemik
Když dle receptu není nutná žádná voda, tak tipuji, že je tento hustý, chuťově bohatý paradajkový krém určen pro 3 lidi
lamus
Vyzerá to dobre, z lúpaných paradajok v konzerve ... vyskúšame :-)
1x vio
56685_1403653395 - profilový obrázok
vio
vio
@chemik (14.10.2020 17:08)
Dakujem za pripomienku, ano, treba vodu no nie vela, teda podla toho, ako hustu ju chce clovek mat :) hned opravim




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia