Kokosovo-jahodová panna cotta
Foto: petullka
Rýchly a ľahký dezert, ktorý mal zatiaľ vždy veľký úspech.
porcie
Postup
-
1
Panna cotta: 4 plátky želatíny namočíme do studenej vody na cca 10 minút. Kokosové mlieko, smotanu a 2 PL cukru dáme zohriať v hrnci po bod varu (pri prvej bublinke odstavíme), nesmie vrieť. Želatínu vyžmýkame, dáme do hrnca s mliekom a smotanou a miešame, kým sa nerozpustí. Nalejeme do pohárov a dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny, najlepšie nechať cez noc. Ja som uložila poháre šikmo do plastovej misky (viď foto), ale kľudne stačí naliať klasicky “na stojáka”, ak sa vám s tým nechce hrať.
-
2
Na jahodové pyré ponorným mixérom rozmixujeme jahody (umyté a nakrájané na menšie kúsky) spolu s 2PL cukru, pridáme 2 plátky želatíny, ktorú sme si znovu najprv namočili do studenej vody na 10 minút, potom vyžmýkali a rozpustili v 50 ml horúcej vody. Jahodové želé nalejeme na panna cottu a necháme stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny. Ozdobíme šľahačkou a jahodou.
- 3
Niekedy robím aj čokoládovú panna cottu, do horúcej kokosovej vmiešam 100 g čokolády. Tu je horká.
- 4
Alebo tu je s kinder čokoládou.
- 5
Robila som už aj s mangovým želé, ale s jahodami je to chutnejšie a sladšie.
Tiež panna cotta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu