
Hustá paradajková polievka s pohánkou
Paradajkovu polievku mame velmi radi. Hlavne vtedy, ked je z cerstvych paradajok. Ked sa...

Pasta s cuketou
Pasta s cuketou predstavuje ľahké, zdravé a rýchle jedlo, ktoré je schopný uvariť každý...

Naša obľúbená pizza
Určite je tu plno receptov na pizzu, hádam sa nikto nenahnevá keď tu hodím aj ten...

Domáce tagliatelle z múky semolina durum so šampiňónmi
Včera som vyrobila ručne domáce tagliatelle z múky semolina durum a priamo z tých čerstvo pripravených semolinových...

Domáce tagliatelle z múky semolina durum
Tento recept som videla na TV - paprika, pripravoval ho šéfkuchár Zoltán Magos, odborník pre...

Krevety na víne
Naše oblubene vikendove ranajky, priprava trva dlhšie ako samotne varenie, treba si všetky suroviny pripravit. Skušal som...

Grissini s cesnakom a bazalkou
Vznik talianskych tyčiniek Grissini sa datuje do 17. storočia v Turíne. Sú obľúbené v celom Taliansku,...

Plnená paprika
Trosku som sa prehrabavala v mojej kniznici... Na knihu, z ktorej pochadza tento recept, som...

Hot Dog na taliansky spôsob
Hot Dog nemusí byť len to, čo kúpite v stánku na stanici, dá sa to...

Cestoviny s baby bocconcini, bazalkovým pestom a píniovými orieškami
Jednoduché a chutné. Bocconcini = malé mozarella syry

Kráľovske tiramisu pre maškrtné jazýčky
Najprv si uvaríme kávu. Budeme ju potrebovať vlažnou. Pripravíme si dve misky. Vajíčka rozdelíme na bielky...

Mišošky
Jediné pečivo, které si můj muž kupuje, jsou poměrně hodně drahé tmavší špičky v Kauflandu....

Profiteroles 2 krát
Dnes som sa rozhodol otestovať dva spôsoby výroby, , Profiteros´ cesta, resp. odpalovaného cesta. Jeden recept pochádza...

Špenátové lasagne
Tohtoročná úroda špenátu bola mimoriadne vydarená, tak to treba využiť...

Cestoviny s pistáciovým pestom
Tento recept je na Sicílii zvyčajne súčasťou reštauračného menu, ale myslím, že z kvality tejto...

Karamelové "tiramisu" s brusnicami
Mala som doma nejaké tie brusnice a dlhšiu domu som premýšľala ako ich využiť kvôli ich špecifickej...

Baklažány na taliansky sposôb
Recept Talianska kuchyna. Talianska kuchyna vyuziva rozne druhy masa, ryb, zeleninu uvarenu na rozne...

Antipasti misti
Taketo nieco prinesieme, ked nas priatelia pozvu napr. na grilovacku, alebo to robime doma ako predjedlo,...

Pasta Bolognese – voňavý variant - teraz s hovädzinou
Čím viac mám „striebra“ vo vlasoch, tým väčšiu mám chuť na jedlá s kombiníciou byliniek či...

Osviežujúce cuketové predjedlo
Osviezujuce, lahke predjedlo dobre padne hlavne v tychto horucich dnoch.

Panini al basilico - bazalkové pečivo
Zajtra sa už aj podľa kalendára začína leto a k nemu neodmysliteľne patria aj grilovačky a záhradné...

Chlebová placka s čerstvým syrom
Originál receptu je ITALIAN FLATBREAD WITH CHEESE. Ale aby náhodou 3. svetová nevypukla, kôli názvu, poslovenčím......

Saltimbocca alla romana
Saltimbocca alla romana (rímsky dialekt: "Prejdi do úst" Salt "v Bocca) je medzinárodne známa špecialita rímskej kuchyne....

Jahodové tiramisu
Cez jahodovú sezónu nesmie chýbať! :-) výsledná fotka sa nestihla zasnímať, keďže bolo hneď po ňom...

Penne s trojakými paradajkami
Tieto penne sú jednoznačne najmä pre tých, ktorí sa paradajok neboja : siahol som po krájaných,...

Marinovaný baklažán
Včera sem @Cesminaz pridala recept na predjedlo z baklažánu. Sľúbila som jej tento trošku odlišný receptík...

Plnené cukety
Tento recept prezentovala pred niekoľkými rokmi na TV paprika židovská kuchárka Judith Stahl. Podľa pravidiel Kašrutu...

Paradajkovo-bazalková polievka raz dva
U nás doma patria paradajky k obľúbeným ingredienciám. Okrem toho milujem bazalku, jej vôňu, ...