Cestoviny s hlivou a kelom fotorecept

caterina - bez fotkycaterina, 11. októbra 2013
Cestoviny s hlivou a kelom (fotorecept)
Foto: caterina

Inspirovala som sa receptom z casopisu, len namiesto kuriatok som pouzila hlivu.

4
porcie
10 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
300 g
 (alebo slanina)
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravime si suroviny.

    Cestoviny s hlivou a kelom (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Nakrajame por.

    Cestoviny s hlivou a kelom (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    hlivu

    Cestoviny s hlivou a kelom (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    kel na tenke rezance

    Cestoviny s hlivou a kelom (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    a tiez sunku. Pouzila som talianske prosciutto, na Slovensku som si zvykla niekedy kupovat Schwarzwaldsku sunku, ktora je velmi dobra a cenovo prijatelna. Ale nabuduce v tomto recepte prosciutto zamenim za slaninku :)

    Cestoviny s hlivou a kelom (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Na oleji si opecieme por

    Cestoviny s hlivou a kelom (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Pridame hlivu a chvilu podusime.

    Cestoviny s hlivou a kelom (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Ked sa vydusi vsetka voda z hlivy, pridame prosciutto a par minut opecieme.

    Cestoviny s hlivou a kelom (fotorecept)  - obrázok 8
  9. 9

    Nakoniec prisupneme kel, okorenime mletym ciernym korenim, osolime, podlejeme troskou vody alebo bieleho vina a dusime domakka. Pouzila som len cierne korenie. Najskor som si myslela, ze to nebude stacit, ale stacilo a aspon viac vynikla chut jednotlivych surovin.

    Cestoviny s hlivou a kelom (fotorecept)  - obrázok 9
  10. 10

    Medzitym si uvarime cestoviny. Ked je zelenina podusena, cestoviny pridame do omacky.

    Cestoviny s hlivou a kelom (fotorecept)  - obrázok 10
  11. 11

    Nalozime na tanier, posypeme (kto ma rad) struhanym syrom a podavame. Ja som to s tym syrom trochu prehnala, ale bolo to fajne :)

    Cestoviny s hlivou a kelom (fotorecept)  - obrázok 11
Recept je zaradený do kategórií:
Cestoviny, Talianska kuchyňa, Dezerty, Obed, Večera, Dusené, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ty budes moj clovek:-) super,dnes som si narobila spaldove cestoviny,si roke rezance.Kel mame velmi radi,ale ani cinska kapusta by nemusela byt zla....
vdacne syte jedlo, a zaujimava kombinacia hliva-kel, oboje mame radi a samozrejme za kel ma rad slaninku a naopak :)