Foto: caterina
Inspirovala som sa receptom z casopisu, len namiesto kuriatok som pouzila hlivu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravime si suroviny.
-
2
Nakrajame por.
-
3
hlivu
-
4
kel na tenke rezance
-
5
a tiez sunku. Pouzila som talianske prosciutto, na Slovensku som si zvykla niekedy kupovat Schwarzwaldsku sunku, ktora je velmi dobra a cenovo prijatelna. Ale nabuduce v tomto recepte prosciutto zamenim za slaninku :)
-
6
Na oleji si opecieme por
-
7
Pridame hlivu a chvilu podusime.
-
8
Ked sa vydusi vsetka voda z hlivy, pridame prosciutto a par minut opecieme.
-
9
Nakoniec prisupneme kel, okorenime mletym ciernym korenim, osolime, podlejeme troskou vody alebo bieleho vina a dusime domakka. Pouzila som len cierne korenie. Najskor som si myslela, ze to nebude stacit, ale stacilo a aspon viac vynikla chut jednotlivych surovin.
-
10
Medzitym si uvarime cestoviny. Ked je zelenina podusena, cestoviny pridame do omacky.
-
11
Nalozime na tanier, posypeme (kto ma rad) struhanym syrom a podavame. Ja som to s tym syrom trochu prehnala, ale bolo to fajne :)
Diskusia k receptu