Šošovicová roláda zapečená s mozzarellou

caterina - bez fotkycaterina, 2. októbra 2013
Šošovicová roláda zapečená s mozzarellou
Foto: caterina

Zboznujem strukoviny a v poslednom case si nimi nahradzam maso. Nie som vegetarianka, no zeleninove jedla pripravujem castejsie. Dnes som skusila novy recept a Zobraziť celý popisZboznujem strukoviny a v poslednom case si nimi nahradzam maso. Nie som vegetarianka, no zeleninove jedla pripravujem castejsie. Dnes som skusila novy recept a celkom ma prekvapila zaujimava chut tohto jedla ;)

Suroviny

400 g
3 ks
500 ml
100 g
2 strúčiky
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravime si suroviny.

    Šošovicová roláda zapečená s mozzarellou - obrázok 1
  2. 2

    Sosovicu namocime priblizne na 30 minut do vody. Potom ju uvarime domakka (nakolko je recept pomerne casovo narocny, odporucam sosovicu uvarit den vopred).

    Šošovicová roláda zapečená s mozzarellou - obrázok 2
  3. 3

    Na olivovom oleji oprazime jarnu cibulku.

    Šošovicová roláda zapečená s mozzarellou - obrázok 3
  4. 4

    Pridame pretlaceny cesnak, mlete cierne korenie a uvarenu sosovicu. Chvilku podusime.

    Šošovicová roláda zapečená s mozzarellou - obrázok 4
  5. 5

    Medzitym si posekame orechy (ja som pouzila vlasske, ale myslim si, ze aj lupane mandle alebo akekolvek ine orechy budu v tomto jedle fajn).

    Šošovicová roláda zapečená s mozzarellou - obrázok 5
  6. 6

    Podusenu sosovicu dame do mixera, pridame cerstvu jarnu cibulku a petrzlenovu vnat. Podla chuti je mozne pridat aj sol, ale ja som sosovicu dostatocne osolila uz pocas jej varenia. Rozmixujeme.

    Šošovicová roláda zapečená s mozzarellou - obrázok 6
  7. 7

    V tejto faze pridame vajicko a struhanku (asi 50 g, zalezi od konzistencie. Radsej pridavat postupne). Znovu rozmixujeme.

    Šošovicová roláda zapečená s mozzarellou - obrázok 7
  8. 8

    Hotovu zmes zmiesame s posekanymi orechami.

    Šošovicová roláda zapečená s mozzarellou - obrázok 8
  9. 9

    Vytvarujeme rolku a zabalime do papiera na pecenie. Vlozime do rozohriatej rury a pecieme 30 minut pri teplote 180 stupnov.

    Šošovicová roláda zapečená s mozzarellou - obrázok 9
  10. 10

    Po polhodine rolku vyberieme a nechame vychladnut.

    Šošovicová roláda zapečená s mozzarellou - obrázok 10
  11. 11

    Po vychladnuti rolku nakrajame na kolieska a poukladame do olejom potretej zapekacej nadoby.

    Šošovicová roláda zapečená s mozzarellou - obrázok 11
  12. 12

    Zalejeme paradajkovym pretlakom.

    Šošovicová roláda zapečená s mozzarellou - obrázok 12
  13. 13

    Navrch naukladame na kolieska pokrajanu mozzarellu, pokvapkame olivovym olejom a posypeme oreganom. Dame zapiect dozlatista (asi 20 minut pri teplote 220 stupnov).

    Šošovicová roláda zapečená s mozzarellou - obrázok 13
  14. 14

    Hotovo! Skoda, ze vam nemozem sprostredkovat aj tu vonu ;)

    Šošovicová roláda zapečená s mozzarellou - obrázok 14

Diskusia k receptu

caterina
dakujem velmi pekne :) spojila som dokopy dva recepty a musim priznat, ze aj pre mna je to nova, no zaujimava chut
používateľ nemá avatar
plk
plk
Zaujimave. Ale skoda, ze na mna trochu narocne :-). No nic, ked bude viac casu.
Mimochodom - viem si to celkom dobre predstavit aj bez tej zaverecnej upravy - pretlak + mozarella. Len tak, na sucho.
rea1
super. len ja by som prestala rovno pri bode č. 10. :-)) a keďže ja som veľmimálomäsožravec, túto roládu určite spravím.
irenaw
čo tak, spraviť z tej hmoty rovno fašírky a tak do formy, podliať paradajkami, na každú syr a zapiecť? veď šošovica je už varená, dosť by sa to skrátilo, asi to skúsim tak.
irenaw
o chuti nepochybujem, uvidíme, či sa nerozpadnú. v tom prípade to budem podávať ako šošovicový nákyp ;-)
marianne
a co tak tu hmotu rovno rozprestriet na pekac,poliat paradajkami,dat mozzarelu a zapiect,to by som uz moc skratila ze?,ale aj @irenka ma dobry napad...inak sa mi to nesmierne paci,tiez nahradzam rada strukovinami maso a nie som vegetarian....velmi pekny recept,netradicny.
caterina
@marianne dakujem. kludne by sa to dalo pripravit aj takto. Len by som to v tom pripade piekla zakryte a mozzarellu pridala az nakoniec na zapecenie. Inak, sosovica v tejto podobe mi trochu pripomina masove ragu, ktore davam do lasagni :)
marianne
ano presne tak,vyborny napad,toto by bolo hriech nevyskusat,idem namocit sosovicu:-) dakujem
irenaw


tak som dnes upiekla rovno podľa @marianky ako nákyp. jediná zmena, pridala som kopcovitú čl marmite. výborná chuť, budeme robievať. ďakujeme




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia