Pappardelle s baklažánovou caponatou
Miroslav Heredoš
šéfkuchár reštaurácie Va Bene v Bratislave, 8. septembra 2013
šéfkuchár reštaurácie Va Bene v Bratislave, 8. septembra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky, žĺtkov a oleja vytvoríme husté cesto, ktoré poriadne vymiesime a necháme odpočívať v chladničke. Po hodine vyberieme, rozvaľkáme na tenký plát, preložíme a krájame široké cestoviny – pappardelle. Varíme v osolenej vode asi minútu.
- 2
Baklažán nakrájame na väčšie kocky a opečieme ho na oleji dozlata. Pridáme nasekanú cibuľu a paradajkové pyré. Čerstvé paradajky oblanšírujeme a zbavíme šupky. Nasekáme na väčšie kúsky a pridáme do zmesi, ktorú máme na panvici. Ochutíme soľou, korením, cukrom a citrónom a pridáme bazalku.
- 3
Uvarené cestoviny vložíme do pripravenej „caponaty“ a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu