Pappardelle s baklažánovou caponatou

Miroslav Heredoš
šéfkuchár reštaurácie Va Bene v Bratislave, 8. septembra 2013
Pappardelle s baklažánovou caponatou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
110 g
1 ČL
500 g
100 g
500 g
100 g
50 g
25 g
50 g
50 ml (na varenie)
10 g




Postup

  1. 1

    Z múky, žĺtkov a oleja vytvoríme husté cesto, ktoré poriadne vymiesime a necháme odpočívať v chladničke. Po hodine vyberieme, rozvaľkáme na tenký plát, preložíme a krájame široké cestoviny – pappardelle. Varíme v osolenej vode asi minútu.

  2. 2

    Baklažán nakrájame na väčšie kocky a opečieme ho na oleji dozlata. Pridáme nasekanú cibuľu a paradajkové pyré. Čerstvé paradajky oblanšírujeme a zbavíme šupky. Nasekáme na väčšie kúsky a pridáme do zmesi, ktorú máme na panvici. Ochutíme soľou, korením, cukrom a citrónom a pridáme bazalku.

  3. 3

    Uvarené cestoviny vložíme do pripravenej „caponaty“ a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia