Foto: juliette149
Milujem taliansku kuchyňu a v jednej nemenovanej reštaurácií som narazila na túto omáčku. Teda vo viacerých som si vždy objednávala túto hubovo-smotanovú omáčku. Od Zobraziť celý popisMilujem taliansku kuchyňu a v jednej nemenovanej reštaurácií som narazila na túto omáčku. Teda vo viacerých som si vždy objednávala túto hubovo-smotanovú omáčku. Od kuchára mi samozrejme bolo trápne pýtať recept, tak som ju skúsila uvariť sama. Viackrát :) a podarilo sa. Myslím, že veľmi chutné a ľahké jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na malé kocky, okoreníme, osolíme a spolu s nadrobno nakrájaným cesnakom necháme chvíľu postáť. Ak nemáte radi moc aromatické jedlá, cesnak môžete vynechať. Do ďalšej misky namočíme sušené dubáky.
- 2
Do hrnca dáme olej, necháme ho zohriať a pridáme mäso s dubákmi a orestujeme. V prípade potreby prilievame horúcu vodu, aby mäso ostalo mäkké. Chvíľku podusíme a pridáme hubové korenie, poprípade ešte soľ a čierne korenie, ak sa vám zdá chuť málo výrazná.
- 3
Potom postupne prilievame smotanu na varenie a omáčku necháme poriadne zvariť. Ak sa omáčka zdá málo hustá, pridáme kúsok múky a solamylu, ale niekedy ani netreba, pretože dubáky zvyknú napučať a omáčku zahustiť.
- 4
Podávame spolu s penne uvarené al dente, teda nie úplne do mäkka. Posypeme nastrúhaným parmezánom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a este jednu malu vec, skor zaujimavost...kurca v akomkolvek stave v cestovinach je skor americky sposob varenia cestovin, nie taliansky. V celej "cizme" je malo miest, kde pridavaju kuracinu, asi len, ked varia cudzinci :) pozri si bod c 6. v tomto clanku.
www.arteperpassione.it/news/cucina-italiana-i-10-errori-piu-co...
na googli najdes aj v inych reciach :)
dufam, ze to nezoberies ako kritiku, nemyslim to zle, len aby sme sa nieco jeden od druheho dozvedeli ;)
goo.gl/YNbP4y...
túto Alma mater talianskej kuchyne odporúčam do pozornosti aj ostatným milovníkom jednoduchosti a pritom plnosti čistej chute
Apeninského polostrova
da sa urobit aj doma, pomletim alebo podrvenim susenych hub, o servirovani ti uz napisala @zuzkabluzka a jej mozes verit, lebo zije v Taliansku, pozri si na nete ako to robia talianski kuchari, alebo dobri kuchari, co varia taliansku kuchynu, o tepelnej uprave si isto nieco najdes na nete, namocenie nie je tepelna uprava, o tom mase som nechcela pisat, ja ho tiez v cestovinach nemam rada, myslim, ze tam nepatri