Pasta con pollo e funghi

juliette149 - bez fotkyjuliette149, 22. októbra 2013

Milujem taliansku kuchyňu a v jednej nemenovanej reštaurácií som narazila na túto omáčku. Teda vo viacerých som si vždy objednávala túto hubovo-smotanovú omáčku. Od Zobraziť celý popisMilujem taliansku kuchyňu a v jednej nemenovanej reštaurácií som narazila na túto omáčku. Teda vo viacerých som si vždy objednávala túto hubovo-smotanovú omáčku. Od kuchára mi samozrejme bolo trápne pýtať recept, tak som ju skúsila uvariť sama. Viackrát :) a podarilo sa. Myslím, že veľmi chutné a ľahké jedlo.

3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 strúčik
3 lyžice
250 ml
1 lyžica (na zahustenie)
podľa potreby
1 hrsť
300 g




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na malé kocky, okoreníme, osolíme a spolu s nadrobno nakrájaným cesnakom necháme chvíľu postáť. Ak nemáte radi moc aromatické jedlá, cesnak môžete vynechať. Do ďalšej misky namočíme sušené dubáky.

  2. 2

    Do hrnca dáme olej, necháme ho zohriať a pridáme mäso s dubákmi a orestujeme. V prípade potreby prilievame horúcu vodu, aby mäso ostalo mäkké. Chvíľku podusíme a pridáme hubové korenie, poprípade ešte soľ a čierne korenie, ak sa vám zdá chuť málo výrazná.

  3. 3

    Potom postupne prilievame smotanu na varenie a omáčku necháme poriadne zvariť. Ak sa omáčka zdá málo hustá, pridáme kúsok múky a solamylu, ale niekedy ani netreba, pretože dubáky zvyknú napučať a omáčku zahustiť.

  4. 4

    Podávame spolu s penne uvarené al dente, teda nie úplne do mäkka. Posypeme nastrúhaným parmezánom.

Diskusia k receptu

eviana
@Juliette149 , ale veď pekne si navarila, len prečo to taliansky zoveš a nepovieš tomu jedlu tak ako Ti pusa narástla, že cestoviny s kuraťom a hubami? :)
afataga
ak si nieco podobne jedla v naozaj dobrej restike, velmi pochybujem, ze pouzili hubove korenie a muku do omacky, susene huby nestaci orestovat, musia sa tepelne upravit min. 20 min., uvarene cestoviny sa pred podavanim pridaju do omacky, premiesaju sa a nasledne podavaju
juliette149
hubove korenie su pomlete huby, tak neviem cim som sa tak prehresila... horsie by bolo keby som tam dala vegetu... a ano ta muka je faux pas, ale ak ste citali pozorne, nieco tam aj bolo dopisane k tomu. a tie huby som si dala predtym napucat do vody a aj ta omacka sa asi chvilu vari nez je hotova, nie je to len o orestovani. . ale diky za rady :-) ja ze tento portal je o receptoch a nie o kritizovani... a to premiesavanie pocujem prvy krat. To je uz kazdeho vec, ako si to naaranzuje na tanier :)))
zuzkabluzka
neda mi nereagovat... :) tu nejde o aranzovanie jedla na tanier. V talianskej kuchyni,( ktoru pises, ze mas rada), sa okamzite po scedeni cestovin zamiesava omacka, inak sa cestoviny zlepia, taliani takisto nepridavaju olivovy olej do vody, aby sa zlepeniu vyhli, vzdy len pripravenu omacku!! mas to skor ako ked dame kolienka a paprikas, nie taliansku cestovinu.(nic proti paprikasu, ten ja lubim)
a este jednu malu vec, skor zaujimavost...kurca v akomkolvek stave v cestovinach je skor americky sposob varenia cestovin, nie taliansky. V celej "cizme" je malo miest, kde pridavaju kuracinu, asi len, ked varia cudzinci :) pozri si bod c 6. v tomto clanku.
 www.arteperpassione.it/news/cucina-italiana-i-10-errori-piu-co...
na googli najdes aj v inych reciach :)
dufam, ze to nezoberies ako kritiku, nemyslim to zle, len aby sme sa nieco jeden od druheho dozvedeli ;)
slavka2012
Aj ja som taketo jedlo ochutnala v restauracii a velmi mi chutilo, si sikovna kucharka a pekne si jedlo aj naservirovala. Bravo.
eraserhead
@zuzkabluzka týchto 10 vecičiek zverernila najskôr Academia Barilla
 goo.gl/YNbP4y...

túto Alma mater talianskej kuchyne odporúčam do pozornosti aj ostatným milovníkom jednoduchosti a pritom plnosti čistej chute
Apeninského polostrova
afataga
ak to chces brat kritiku, v tom ti nezabranim, ale ja som skor myslela ako rady, keby bolo hubove korenie iba z hub, to by bolo idelane, ale nie je:  www.vitana.sk/produkty/koreni/koreni-vitana/korenici-...
da sa urobit aj doma, pomletim alebo podrvenim susenych hub, o servirovani ti uz napisala @zuzkabluzka a jej mozes verit, lebo zije v Taliansku, pozri si na nete ako to robia talianski kuchari, alebo dobri kuchari, co varia taliansku kuchynu, o tepelnej uprave si isto nieco najdes na nete, namocenie nie je tepelna uprava, o tom mase som nechcela pisat, ja ho tiez v cestovinach nemam rada, myslim, ze tam nepatri
caterina
juuj, ale ste jej nalozili. chuda dievca, hned prvy recept a tolko kritiky. Neviem, ci este prispeje. Jedlo vyzera predsalen chutne, aj ked to nie je prava talianska kuchyna. Predpokladam, ze Juliette toto jedlo ochutnala na Slovensku v samozvanych talianskych restauraciach, ktore s pravou talianskou kuchynou nemaju nic. Takze ja by som kritiku smerovala tam. Nedaj sa dievca, priznavam, ze v tvojom veku som toho vela nenavarila, takze ocenujem recept!
zuzkabluzka
@caterina , to je presne to, co som ja nechcela, nakladat niekomu... rada citam komenty, lebo sa z nich niekedy clovek dozvie viac ako z receptov samotnych...ja som sa len jednoducho chcela podelit o to, co viem, kedze @juliette pisala, ze nepozna miesanie cestovin s omackou, ostatne bola odo mna len cisto par zaujimavosti. :)
luss44
chutne vyzerá Tvoje jedlo, aj pekne naservírované, @juliette149 vitaj na Vareche a smelo pridávaj ďalšie recepty, nedaj sa odradiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia