Paradajková polievka s fazuľou

vladokat - bez fotkyvladokat, 14. septembra 2013
Paradajková polievka s fazuľou
Foto: vladokat

Tato talianska paradajkova polievka je uplne ina ako vsetky paradajkove polievky, ake som doteraz vyskusal. Kedze je vonku take sychrave pocasie mal som chut Zobraziť celý popisTato talianska paradajkova polievka je uplne ina ako vsetky paradajkove polievky, ake som doteraz vyskusal. Kedze je vonku take sychrave pocasie mal som chut na nieco co zahreje a pohladi zaludok :-)

Suroviny

1 ks
400 g
200 ml na podliatie
2 PL




Postup

  1. 1

    Cibulu pokrajam na male kocky a dam ju na rozohriaty olej, chvilku ju tam necham poprazit.

    Paradajková polievka s fazuľou - obrázok 1
  2. 2

    Potom ju zakvapnem balzamikovym octom a necham povarit cca 2 minutky. Pridam poctivy pretlak a zalejem vyvarom a vodou. Pridam fazulku. Ja som mal mladu cize som ju nemusel namacat a rychlo sa aj uvarila. Ak nemate, tak pridajte fazulu maslovu z konzervy.

    Paradajková polievka s fazuľou - obrázok 2
  3. 3

    Cele som to spolu varil cca pol hodku, kym mi zmakla fazula :-) nakoniec som dochutil solou a cerstvo namletym ciernym korenim. Vela soli nedavam lebo polievka sa serviruje s hoblinkami parmezanu ktory je slany sam o sebe :-) Dobru chut :-)

    Paradajková polievka s fazuľou - obrázok 3

Diskusia k receptu

askadaniela
Patrí k našim obľúbeným, okrem syra si ešte do taniera pridáme uvarené domáce široké rezance.
manya
dobrý tip, maslová fazuľa sa tento rok zadarila (zasadila som ju ďalej od mojich čiernych susedov, inak vychádzame dobre ) takže môžem vyskúšať, poctivý pretlak mám.
radost
poctivé suroviny=výborná chuť...ocot nedávam..fazuľu uvarím zvlášť a potom zmiešam...široké rezance sa hodia...dobrá polievka..:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia