Suchá pizza s rukolovým šalátom

veve - fotkaveve, 29. augusta 2013
Suchá pizza s rukolovým šalátom
Foto: veve

Recept na pizzové cesto mám z nejakej staršej zošitkovej kuchárskej knihy. Viem, že nie je originál taliansky, ale je veľmi jednoduchý, rýchly a chutný. Zobraziť celý popisRecept na pizzové cesto mám z nejakej staršej zošitkovej kuchárskej knihy. Viem, že nie je originál taliansky, ale je veľmi jednoduchý, rýchly a chutný. Samotné cesto je po upečení jemné, no udrží aj klasickú oblohu v podobe šunky, syra, húb... čoho-len- chcete :-) My si ho občas robievame len takto na sucho so šalátikom a cesnakovým dressingom.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

CESTO NA PIZZU:
250 g
150 ml
50 g
1 ks
1 ČL
2 ČL
4 PL
2-3 strúčiky
ŠALÁT:
DRESSING:
250 ml
1-2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Cesto na pizzu si pripravíme vo väčšej mise. Vareškou zmiešame hladkú múku, kypriaci prášok a soľ, pridáme jedno vajce, mlieko a rozpustené maslo. Vznikne trochu lepivé cesto, ktoré vyklopíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do olivového oleja pretlačíme cesnak a pomocou tejto zmesi roztiahneme rukami pizzové cesto po celom plechu. Hrúbka by mala byť približne 0,5cm. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 8-10 minút.

  2. 2

    Na šalát umyjeme a osušíme rukolu, natrháme pár lístkov čerstvej bazalky, paradajky a olivy nakrájame a všetko dáme do veľkej misy. Pokvapkáme olivovým olejom, podľa chuti posolíme a okoreníme. Pred podávaním môžeme posypať parmazánom. Dressing tiež urobíme iba zmiešaním kyslej smotany a pretlačeného cesnaku, dochutíme soľou a čiernym korením.

Diskusia k receptu

martinis
toto je taká pizza - posúch, možno dokonca placka, je to vlastne jedno, podstatné je, že je to skvelý nápad. Len tak upečené cesto, k tomu svieži šalát, rýchly dip, opäť žasnem nad tým, aká je jednoduchosť krásna. recept nemá najmenšiu chybu, pekne napísané, podarená fotka, teším sa z tohto jedla ;)
2010
Mam rad take to dekonstrucne recepty 5* vcera sme robili podbne hot dogy, neudena grilovana klobasa zabalena v salatovych listoch podobne ako korejske bulgogi.



bozulka
Už nemám čo dodať,veľmi sa mi recept páči...!!!
marianne
Uz som 3x otvorila tento recept a mne sa tieto plackoviny pacia...azda vynecham len to vajicko v ceste a namiesto mlieka dam jogurt,inak chvalim...
veve
@martinis Moc ďakujem za pekný komentár, veľmi si to vážim. A jednoduché recepty mám najradšej ;-)
@2010 No, je to taká pizza rozobratá na súčiastky :-D Klobásy vyzerajú výýýborne!
@marianne Určite sa ti pizza aj bez vajíčka podarí, ale ten dressing si k nej určite urob, ten je na tom najlepší ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia