Foto: veve
Recept na pizzové cesto mám z nejakej staršej zošitkovej kuchárskej knihy. Viem, že nie je originál taliansky, ale je veľmi jednoduchý, rýchly a chutný. Zobraziť celý popisRecept na pizzové cesto mám z nejakej staršej zošitkovej kuchárskej knihy. Viem, že nie je originál taliansky, ale je veľmi jednoduchý, rýchly a chutný. Samotné cesto je po upečení jemné, no udrží aj klasickú oblohu v podobe šunky, syra, húb... čoho-len- chcete :-) My si ho občas robievame len takto na sucho so šalátikom a cesnakovým dressingom.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
CESTO NA PIZZU: | |
250 g |
|
150 ml |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
4 PL |
|
2-3 strúčiky |
|
ŠALÁT: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DRESSING: | |
250 ml |
|
1-2 strúčiky |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto na pizzu si pripravíme vo väčšej mise. Vareškou zmiešame hladkú múku, kypriaci prášok a soľ, pridáme jedno vajce, mlieko a rozpustené maslo. Vznikne trochu lepivé cesto, ktoré vyklopíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do olivového oleja pretlačíme cesnak a pomocou tejto zmesi roztiahneme rukami pizzové cesto po celom plechu. Hrúbka by mala byť približne 0,5cm. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 8-10 minút.
- 2
Na šalát umyjeme a osušíme rukolu, natrháme pár lístkov čerstvej bazalky, paradajky a olivy nakrájame a všetko dáme do veľkej misy. Pokvapkáme olivovým olejom, podľa chuti posolíme a okoreníme. Pred podávaním môžeme posypať parmazánom. Dressing tiež urobíme iba zmiešaním kyslej smotany a pretlačeného cesnaku, dochutíme soľou a čiernym korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@2010 No, je to taká pizza rozobratá na súčiastky :-D Klobásy vyzerajú výýýborne!
@marianne Určite sa ti pizza aj bez vajíčka podarí, ale ten dressing si k nej určite urob, ten je na tom najlepší ;-)