Mäsové lasagne

n4dka - fotkan4dka, 3. októbra 2013
Mäsové lasagne
Foto: n4dka

tak tento recept mám od brata, kt. neskutočne dobre varí a už niekoľko rokov ich robievam, pretože ja a moji kamaráti ich proste milujeme Zobraziť celý popistak tento recept mám od brata, kt. neskutočne dobre varí a už niekoľko rokov ich robievam, pretože ja a moji kamaráti ich proste milujeme :)

5-6
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
500 g
2 ks
2 ks
400 ml
1  bal.
podľa potreby
1ks




Postup

  1. 1

    Nakrájame si údenú šunku na tenké plátky (tá dodá omáčke skutočne dobrú chuť a ak nemáte šunku tak dajte slaninku ), cibulu na malinké kocky a opecieme na troske oleji a potom pridáme mäso (nekupujte prosím vás v obchode, choďte do mesiarstva radšej v obhode sú tie mäsá vážne zlé a zmenia vám chuť omáčky). Mäso smažíme, až pokým nebude vidieť, že je surové, pridáme soľ a korenie a ešte chvílu posmažíme na panvici. Pridáme omáčky, ktoré su podľa mňa asi najlepšie chuťovo, kt. sa dajú v obchode zohnať a hlavne ak nemáte radi kúsky rajčiny ako ja:) pomiešame a dochutíme ešte solou a korením podľa chuti. Varte ju aspoň 30 minút aby sa mäsko spojilo s tou omáčkou a vytvorilo skvelú chuť a sem tam pridajte do omáčky aj vodu aby sa to lepšie uvarilo, tá voda sa aj tak vyparí,takže bude omáčka hustá, po 30 min. pridajte pretlačený cesnak, ja dávam asi 4-5 takých stredných strúčkou a pridám ešte bazalku, povarte ju ešte 10 minút a omáčku máte hotovú :)) A rozohrejte si trúbu na 180 stupňov

  2. 2

    Do hrnca si nalejte mlieko a pridajte bambíno a trošku cierneho korenia a štipku soli. Keď sa vám roztopí syr a nebudete mat ešte stále zahustený ten bešamel tak pridajte múku :)

  3. 3

    Do podlhovastej misky si poukladajte na dno cestoviny a poradím vám tam pridať trošku vody, tým padom sa neprilepia a aj sa uvaria :P pridajte omáčku, potom bešamel a zas cestoviny a opakujeme až dokým nebude nádoba plná a navrh ako dáme omáčku a bešamel tak podla mna je najlpsie ich spolu zamiešať, síce to nebude vyzerať skvelo ale aspoň sa vám to nespály :) a nezakrývajte misku! tak a už iba šup do rúry a po 40-45 min. vyťiahnite a už vám iba želám DOBRÚ CHUŤ!!! :)) dúfam, že budú chutiť :D

Diskusia k receptu

strucik
Čakal som zaujímavý recept a je to vlastne len mix pre mňa pochybnej kupovanej omáčky a bambina s nejakým tým mäsom. Škoda.