Pasta con verdure

frezia - fotkafrezia, 1. septembra 2013
Pasta con verdure
Foto: frezia

Lahke jedlo,nielen pre vegetarianov. Obsahuje dostatok vlákniny a ľahko stráviteľné bielkoviny. Okrem toho sú tam vitamíny zo zeleniny a hodnotne nenasýtene mastne kyseliny.

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 polovice rozdielnej farby
1 ks
1 ks
2 ks
300 g
1 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravime si suroviny. Cibulu,cuketu,baklazan,papriku a paradajky pokrajame na drobno. Polovicu cukety si odlozime na neskor. Do vriacej slanej vody dame varit cestoviny.

    Pasta con verdure - obrázok 1
  2. 2

    Do horuceho olivoveho oleja dame pokrajanu papriku,cuketu,baklazan a pokrajanu feferonku.

    Pasta con verdure - obrázok 2
  3. 3

    Pridame pokrajanu cibulu,

    Pasta con verdure - obrázok 3
  4. 4

    paradajky,kapary a listky bazalky. Chvilku to spolu oprazime,nie dlho,aby zostala zelenina chrumkava. Osolime a okorenime. Odlozenu cuketu si pokrajame na kolieska a zlahka ju v druhej panvici oprazime v olivovom oleji.

    Pasta con verdure - obrázok 4
  5. 5

    Pridame uvarene cestoviny,postruhany parmezan a parkrat to v panvici prehodime.

    Pasta con verdure - obrázok 5
  6. 6

    Servirujeme do hlbokeho taniera,oblozime oprazenou cuketou,posypeme parmezanom a ozdobime cersvou bazalkou. Dobru chut!

    Pasta con verdure - obrázok 6

Diskusia k receptu

afataga
dalsi super rcp na cestoviny, na to, ci pouzivat olivovy olej za vysokych teplot, su rozne nazory, ja ho pouzivam iba za studena, cestoviny si vzdy na tanieri nim pokvapkam takymi velkymi kvapami :-)
frezia
@afataga ,dakujem za pochvalu. Je viac druhov olivoveho oleja. Napriklad, Extra vergine di oliva je na studeno lisovany, aromaticky a vhodny na salaty. Native je skoro bez vone,vhodny na varenie do 180 °C. Rafinovany do 210°C. Pouzivam doma dva,jeden na salaty a druhy na varenie. Kvalitny olivovy olej je vzdy v tmavej flasi.
Pridavam jeden zaujimavy link,je v nemcite,ale mozes si ho cez Translate prelozit.
 www.chefkoch.de/magazin/artikel/66,0/Chefkoch/Olivenoel...
afataga
dakujem za link, pozriem neskor, ja pouzivam iba extra virgine na studene salaty, ale aj na hotove jedla, napr. cestoviny, viem, ze ma byt v tmavej flasi, na teplu kuchynu pouziva vacsinou mast, ale nie vsade pasuje, tak potom slnecnicovy olej
hyacinta
Tvoje recepty su vzdy velmi krásne nafotené :) Tento recept je dobrým príkladom toho, ze vegetariánske cestoviny nemusia byt nudné, práve naopak super aromatické a chutné :)
remi
palec hore, zajtrajsi obed :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia