Foto: frezia
Lahke jedlo,nielen pre vegetarianov. Obsahuje dostatok vlákniny a ľahko stráviteľné bielkoviny. Okrem toho sú tam vitamíny zo zeleniny a hodnotne nenasýtene mastne kyseliny.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravime si suroviny. Cibulu,cuketu,baklazan,papriku a paradajky pokrajame na drobno. Polovicu cukety si odlozime na neskor. Do vriacej slanej vody dame varit cestoviny.
-
2
Do horuceho olivoveho oleja dame pokrajanu papriku,cuketu,baklazan a pokrajanu feferonku.
-
3
Pridame pokrajanu cibulu,
-
4
paradajky,kapary a listky bazalky. Chvilku to spolu oprazime,nie dlho,aby zostala zelenina chrumkava. Osolime a okorenime. Odlozenu cuketu si pokrajame na kolieska a zlahka ju v druhej panvici oprazime v olivovom oleji.
-
5
Pridame uvarene cestoviny,postruhany parmezan a parkrat to v panvici prehodime.
-
6
Servirujeme do hlbokeho taniera,oblozime oprazenou cuketou,posypeme parmezanom a ozdobime cersvou bazalkou. Dobru chut!
Pridavam jeden zaujimavy link,je v nemcite,ale mozes si ho cez Translate prelozit.
www.chefkoch.de/magazin/artikel/66,0/Chefkoch/Olivenoel...
_