Foto: zuzkabluzka
Taliani tvrdia, ze cim menej surovin, tym lepsi vysledok. Tento recept je toho dokazom. Jedinou zvlastnostou je, ze "omacku" pripravime pecenim, nie varenim. Recept Zobraziť celý popisTaliani tvrdia, ze cim menej surovin, tym lepsi vysledok. Tento recept je toho dokazom. Jedinou zvlastnostou je, ze "omacku" pripravime pecenim, nie varenim. Recept mam od mojej svokry, ponukam vam ho v jej verzii :)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zapekaciu misu polejeme olivovym olejem, paradajky nakrajame na kolieska a dame na dno misy. Pridame olivy podla chuti. Ja ich davam v celku, takto ich mozu ti, co ich neoblubuju nechat na tanieri. V rozpise neuvadzam gramaz, kazdy si moze prisposobit recept podla seba, jedine co mozem odporucit je, ze asi na 200 g cestovin treba 4 stavnate paradajky.
-
2
Na paradajky pridam capperi, osolim, okorenim, kto ma rad pikantne, moze pridat chilli papricky (ci peperoncino), pokvapkam aj navrchu olivovym olejom. Dolezite je vsetko bohato posypat oreganom.
-
3
Dam zapiect asi na 15 minut, tolko, aby paradajky pustili stavu.
-
4
Kym sa paradajky pecu, cestoviny uvarim al dente, pridam rovno do zapekacej misy, premiesam, bohato posypem pecorinom(ci inym syrom), ak boli paradajky malo stavnate, prilejem aj trochu vody, kde sa varila cestovina. Mozem este pokvapkat olivovym olejom a znova navrch pridat syr .
-
5
Linguine alla napoletana. Buon appetito !
@babulicka vdaka, dufam, ze bude chutit :)
@afataga a ako to dopadlo? som celkom zvedava na Tvoju panvicovu verziu... paradajky sa takto "nezosalsovali" ? :)
dnes som robila tento uzasny recept , vdaka zan ! zaujimave ze pocas 7 rokov v taliansku som nan nenadabila ..mnam !
Uz som tu nebola hadam sto rokov a ked som dnes nasla v poste odkaz na nove komentare k receptu, skoro som odpadla...
@tigi , si strasne mila, uprimne dakujem za Tvoje slova, potesila si ma...a mas pravdu, naozaj som sa stratila, hoci si obcas slubujem, ze si zas zavarechujem. Asi si dam zavazok na prazdniny, ked bude casu a aj hladne krky budu trpezlivejsie, ak im nedam hned povolenie sa do toho pustit :)
@tigi nko, Zuzi, este raz velka vdaka :*