Linguine po neapolsky fotorecept

zuzkabluzka - fotkazuzkabluzka, 23. októbra 2013

Taliani tvrdia, ze cim menej surovin, tym lepsi vysledok. Tento recept je toho dokazom. Jedinou zvlastnostou je, ze "omacku" pripravime pecenim, nie varenim. Recept mam od mojej svokry, ponukam vam ho v jej verzii :)

5 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

 (grana)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zapekaciu misu polejeme olivovym olejem, paradajky nakrajame na kolieska a dame na dno misy. Pridame olivy podla chuti. Ja ich davam v celku, takto ich mozu ti, co ich neoblubuju nechat na tanieri. V rozpise neuvadzam gramaz, kazdy si moze prisposobit recept podla seba, jedine co mozem odporucit je, ze asi na 200 g cestovin treba 4 stavnate paradajky.

    Linguine po neapolsky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na paradajky pridam capperi, osolim, okorenim, kto ma rad pikantne, moze pridat chilli papricky (ci peperoncino), pokvapkam aj navrchu olivovym olejom. Dolezite je vsetko bohato posypat oreganom.

    Linguine po neapolsky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dam zapiect asi na 15 minut, tolko, aby paradajky pustili stavu.

    Linguine po neapolsky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kym sa paradajky pecu, cestoviny uvarim al dente, pridam rovno do zapekacej misy, premiesam, bohato posypem pecorinom(ci inym syrom), ak boli paradajky malo stavnate, prilejem aj trochu vody, kde sa varila cestovina. Mozem este pokvapkat olivovym olejom a znova navrch pridat syr .

    Linguine po neapolsky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Linguine alla napoletana. Buon appetito !

    Linguine po neapolsky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@zuzkabluzka jedna z mojich najobľúbenejších Varecháčiek, neviem kam si sa stratila, ale musím už konečne pochváliť tento tvoj recept, ktorý sa u nás definitívne udomácnil ako najlepší cestovinový. Stále som čakala, že ho zdokumentujem aJ fotograficky, ale ani dnes sa mi to nepodarilo. Totiž to je jedlo, ktoré je ideálne podávať ihneď po príprave a nerada zdržujem fotením hladných stravníkov. Ale už mi to nedá, zaslúži si obrovskú pochvalu, veľmi mi pripomína našu obľúbenú Kalábriu, hlavne keď tam človek pridá dobre pálivú papričku. Zuzi nech si kdekoľvek, pozdravujem a aj vďaka tejto dobrote si rada na teba spomeniem. PS: odporúčam paradajky pred pečením posypať troškou cukru, či už klasického, trstinového, alebo kosového
Niektoré recepty sa v tomto množstve stratia a to je veľká škoda, potom sa nájdu dobráci, ktorí ich vytiahnu na svetlo varechové, našťastie! Keby že náhodou nenarazím na komentár od @tiginka v denných komentároch tak sa dnes tak s chuti a dobre možno nenajem :) Rúru som mala zohriatú od pečenia kaseriek, tak nebolo nad čím váhať, miesto olív mladé zelené fazuľky a cestovina akú dom dal :) Zuzi nenahneváš sa keď foto pridám namiesto teba ? Bola som sama doma tak som stihla odfotiť :) Ďakujem za chutný recept a Tebe @tiginko , za to, že si nám ho vhodne pripomenula.