Schiacciata fotorecept
Foto: eruska25
Schiacciata je druh talianskeho chleba, je pre neho typické, že sa nevaľká, len ručne vytiahne na plech. Ja by som to nazvala po slovensky: Zobraziť celý popisSchiacciata je druh talianskeho chleba, je pre neho typické, že sa nevaľká, len ručne vytiahne na plech. Ja by som to nazvala po slovensky: Cesnakový posúch.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme kysnuté cesto. V troche vlažnej vody s lyžičkou cukru rozmrvíme polovicu kocky droždia a necháme vykysnúť. Z múky, vody, kvásku, oleja a soli vypracujeme cesto a pod utierkou ho necháme vykysnúť - asi 40 minút. Pripravíme si suroviny na cesnakový olej.
-
2
Spracujeme ho v mažiari.
-
3
Veľký plech potrieme olejom a vysypeme múkou, preložíme naň vykysnuté cesto a len rukami ho roztiahneme na celý plech.
-
4
Potrieme cesnakovým olejom.
-
5
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C asi 30 minút. Hotový ešte teplý koláč ešte potrieme olejom, dosolíme.
Teší ma, že recept zaujal. Množstvo vody je správne. Túto schiacciatu piekol Sava Popovic v relácii Tajomstvo mojej kuchyne. Veľmi ma zaujala, už som piekla viac krát.
Ja mám v záhrade rozmarín, ale myslím, že sa môže nahradiť aj inými bylinkami.
Dakujem za odpoved, robila som ju vcera podla ineho receptu, zajtra ju urobim podla tvojho.