Slaný posúch
Slaný posúch

Schiacciata fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, 18. augusta 2017
Schiacciata (fotorecept)
Foto: eruska25

Schiacciata je druh talianskeho chleba, je pre neho typické, že sa nevaľká, len ručne vytiahne na plech. Ja by som to nazvala po slovensky: Cesnakový posúch.

50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
400 ml
2 PL
1/2 kocka
Na potretie:
6 strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme kysnuté cesto. V troche vlažnej vody s lyžičkou cukru rozmrvíme polovicu kocky droždia a necháme vykysnúť. Z múky, vody, kvásku, oleja a soli vypracujeme cesto a pod utierkou ho necháme vykysnúť - asi 40 minút. Pripravíme si suroviny na cesnakový olej.

    Schiacciata (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Spracujeme ho v mažiari.

    Schiacciata (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Veľký plech potrieme olejom a vysypeme múkou, preložíme naň vykysnuté cesto a len rukami ho roztiahneme na celý plech.

    Schiacciata (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potrieme cesnakovým olejom.

    Schiacciata (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C asi 30 minút. Hotový ešte teplý koláč ešte potrieme olejom, dosolíme.

    Schiacciata (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

marienka44
Recept sa mi pozdáva. Nemám čerstvý rozmarín, len thymián v črepníku. Môže byť aj ten? Recept je už uložený v KK:
frezia
Chcela by som to upiect, ale tej vody sa mi tam zda privela. Pozrela som si viacero talianskych receptov a vsade je tej vody o polovicu menej, ako muky. Napr. 500 g muky a 250 ml vody, alebo mlieka... Nepomylila si sa? Inak, upecene to vyzera vyborne.
eruska25
@Frezia (19.8.2017 15:38)
Teší ma, že recept zaujal. Množstvo vody je správne. Túto schiacciatu piekol Sava Popovic v relácii Tajomstvo mojej kuchyne. Veľmi ma zaujala, už som piekla viac krát.
eruska25
@Marienka44 (19.8.2017 13:32)
Ja mám v záhrade rozmarín, ale myslím, že sa môže nahradiť aj inými bylinkami.

frezia
@Eruska25 (19.8.2017 20:49)

Dakujem za odpoved, robila som ju vcera podla ineho receptu, zajtra ju urobim podla tvojho.