Bábovka Panettone
Bábovka Panettone

Bábovka v štýle Panettone fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 19. apríla 2017
Bábovka v štýle Panettone (fotorecept)
Foto: dorisa

Tento rok som nemala talianske Panettone, tak som skúsila niečo podobné upiecť. Bábovka je hrnčeková, objem hrnčeka je 250 ml.

12
porcií
130 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Suroviny

1 bal na 0,5 kg múky
1 hrnček teplá
1/4 hrnčeka
2 ks
1/2 hrnčeka
1/2 KL
1/4 KL
4 hrnčeky
1 bal
podľa chuti
1 PL rozpustená
1 KL mletá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V stredne veľkej mise zmiešame droždie, vodu a cukor, až do spenenia. Necháme cca 10 minút postáť.

    Bábovka v štýle Panettone (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme vajce, jogurt, vanilkový cukor, citrónovú kôru a soľ. Dobre premiešame. Vmiešame múku 1/2 hrnčeka a necháme cesto vykysnúť.

    Bábovka v štýle Panettone (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridávame ostatnú múku podľa potreby, miesime, kým sa cesto neodliepa od misky. Cesto vložíme do veľkej misky prikryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste, asi 1 hodinu. Nakoniec pridáme aj kandizované ovocie.

    Bábovka v štýle Panettone (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Bábovkovú formu vymažeme, posypeme mukou, cesto preložíme do formy.

    Bábovka v štýle Panettone (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rúru máme predhriatu na 175 stupňov a pečieme cca 45 minút, kým nie je bábovka zlatohnedá. Mne sa aj trocha chytila.

    Bábovka v štýle Panettone (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť.

    Bábovka v štýle Panettone (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
@Dormella (21.4.2017 07:17)

Prostě tak. Kysnutá hrnčeková bábovka s kandizovaným ovocím, aby sme boli presní. Ja som neoznačila, že je to recept z talianskej kuchyne. Skúsila som upiecť ničo, čo som ešte nepiekla. Ďakujem za linky, viem sa aj ja pohybovať na nete, a nehodlám piecť Panettone. Dcéra mi rada donesie z Talianska, uznávam, že je to iné,ako môj výtvor. Ďakujem za komentár.

Pridaj komentár k receptu: