Bábovka v štýle Panettone fotorecept
Foto: dorisa
Tento rok som nemala talianske Panettone, tak som skúsila niečo podobné upiecť. Bábovka je hrnčeková, objem hrnčeka je 250 ml.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
1 bal na 0,5 kg múky |
|
1 hrnček teplá |
|
1/4 hrnčeka |
|
2 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 KL |
|
1/4 KL |
|
4 hrnčeky |
|
1 bal |
|
podľa chuti |
|
1 PL rozpustená |
|
1 KL mletá |
|
Postup
-
1
V stredne veľkej mise zmiešame droždie, vodu a cukor, až do spenenia. Necháme cca 10 minút postáť.
-
2
Pridáme vajce, jogurt, vanilkový cukor, citrónovú kôru a soľ. Dobre premiešame. Vmiešame múku 1/2 hrnčeka a necháme cesto vykysnúť.
-
3
Potom pridávame ostatnú múku podľa potreby, miesime, kým sa cesto neodliepa od misky. Cesto vložíme do veľkej misky prikryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste, asi 1 hodinu. Nakoniec pridáme aj kandizované ovocie.
-
4
Bábovkovú formu vymažeme, posypeme mukou, cesto preložíme do formy.
-
5
Rúru máme predhriatu na 175 stupňov a pečieme cca 45 minút, kým nie je bábovka zlatohnedá. Mne sa aj trocha chytila.
-
6
Dobrú chuť.
Recept na domaci vanocni panettone: ricette.giallozafferano.it/Panettone-con-lievito-di-birra.html...
Velikonocni domaci colomba (holubice): ricette.giallozafferano.it/Colomba-veloce.html...
Prostě tak. Kysnutá hrnčeková bábovka s kandizovaným ovocím, aby sme boli presní. Ja som neoznačila, že je to recept z talianskej kuchyne. Skúsila som upiecť ničo, čo som ešte nepiekla. Ďakujem za linky, viem sa aj ja pohybovať na nete, a nehodlám piecť Panettone. Dcéra mi rada donesie z Talianska, uznávam, že je to iné,ako môj výtvor. Ďakujem za komentár.