21
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
Suroviny
2 bal (najlepšie originál talianske) |
|
500 g |
|
250 ml (uvarená) |
|
4 PL |
|
8 PL |
|
10 PL (alebo likér) |
|
250 ml |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Uvaríme silnejšiu presso kávu a necháme ju vychladnúť. Potom do nej pridáme amaretto.
- 2
Macarpone vymiešame s cukrom a postupne vmiešame vaječný koňak a napokon zľahka vyšľahanú šlahačku (bez cukru a stužovača).
- 3
Do misy (20x35 cm) poukladáme piškóty, ktoré polievame kávou, ak chceme mať zákusok skôr, piškóty do kávy namáčame.
- 4
Piškóty potrieme krémom, potom znova poukladáme piškóty a znova krém.
- 5
Vrch posypeme kakaom.
- 6
Zákusok dáme do chladničky na minimálne 5 hodín a potom podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Myslím, že @topkuchtik1 sa - aj názvom - inšpiroval tu: dobruchut.azet.sk/recept/7349/prave-tiramisu/,...
len dal o 2 PL amaretta menej. Každopádne, recept fajn, dezert určite chutil.
Dělám přesně podle Emanuela, není dobré podcenit čerstvost vajec. Z opravdu čerstvých vajec je i tiramisu kvalitnější - neteče. Video je fajn, stejně jakovšechny Ridiho recepty.