Foto: grenadka
Jednoduchý recept na chutnú domácu ciabattu.
na 180 °C
Postup
-
1
Hladkú múku premiešame so sušeným droždím a soľou. (Ak nemáte sušené droždie, tak si môžete pripraviť klasický kvások z trochy vody, 1/2 kocky droždia a 1 KL cukru).
- 2
Pridáme olivový olej, lístky tymianu a postupne prilievame vlažnú vodu.
- 3
Vymiesime hladké cesto, ktoré bude lepivé. Prikryjeme utierkou a dáme kysnúť na teplé miesto na cca 60 minút.
- 4
Po vykysnutí, cesto vyklopíme na pomúčenú dosku. Pomocou stierky cesto upravme do tvaru obdĺžnika, ktorý rozdelíme na 2 obdĺžniky. Cesto podľa potreby podsýpame múkou, pretože je lepivé.
- 5
Na každý obdĺžnik cesta nasypeme nakrájané olivy a trochu ich pozatláčame do cesta. Nakoniec cesto skrútime ako vrtuľku.
- 6
Pripravené ciabatty opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 7
Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C cca 45 minút, kým budú upečené do zlata a chrumkavé na povrchu.
Tiež ciabatta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Praveze toto cesto je sice riedke, ale dobre sa s ním pracuje... je to hračka :)
Dakujem :)
Budem cakat :)
Som ráda že chytila, nabuduce teda vyskusam vyssiu teplotu :)
Aj já peciem pizzu na 230 stupnov :) nabuduce skusim aj ciabattu, dakujem za tip :)
Krásné su :) som velmi ráda, že chutia :)
Robila som aj variantu so sušenými paradajkami a je tiež výborna :)
budem si musieť zaobstarať hladkú múku, mám totiž len polohrubú (doteraz mi stačila na všetko) a s tou to akosi nebolo úplne dokonalé. ale dalo sa to zjesť :)