Pizza pre naše milované „srdiečka“

Juraj Baják
šéfkuchár siete Pizza Mizza, 6. júla 2017
Pizza pre naše milované „srdiečka“
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

800 g
50 g
10 g
60 g uvarený v šupke
5 g
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do nádoby pripravíme vodu, olivový olej, soľ, v šupke uvarené očistené a nastrúhané zemiaky a droždie. Všetko spolu dôkladne vymixujeme dohladka.

  2. 2

    Zmes vylejeme do miešacieho stroja, pridáme múku a miešame 25–30 minút do hladkého cesta. Potom cesto rozvaľkáme cesto a povykrajujeme z neho mini pizze - srdiečka (s rozmerom približne 12 cm).

  3. 3

    Na mini pizze natrieme paradajkovú omáčku, posypeme postrúhanou mozzarellou, pridáme pokrájanú šunku, salámu, šampiňóny, farebnú papriku... (podľa obsahu chladničky) a mini pizze upečieme dozlatista v rúre vyhriatej na 230-250 °C.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
To se Mistr vyhrál, srdíčka jako malovaná, snad i z šunky, oh! Moc se mi líbí, i ten zemiak do cesta je zajímavý.

Pridaj komentár k receptu: