Pizza pre naše milované „srdiečka“
Juraj Baják
šéfkuchár siete Pizza Mizza, 6. júla 2017
šéfkuchár siete Pizza Mizza, 6. júla 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
800 g |
|
50 g |
|
10 g |
|
60 g uvarený v šupke |
|
5 g |
|
200 ml |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do nádoby pripravíme vodu, olivový olej, soľ, v šupke uvarené očistené a nastrúhané zemiaky a droždie. Všetko spolu dôkladne vymixujeme dohladka.
- 2
Zmes vylejeme do miešacieho stroja, pridáme múku a miešame 25–30 minút do hladkého cesta. Potom cesto rozvaľkáme cesto a povykrajujeme z neho mini pizze - srdiečka (s rozmerom približne 12 cm).
- 3
Na mini pizze natrieme paradajkovú omáčku, posypeme postrúhanou mozzarellou, pridáme pokrájanú šunku, salámu, šampiňóny, farebnú papriku... (podľa obsahu chladničky) a mini pizze upečieme dozlatista v rúre vyhriatej na 230-250 °C.
Tiež pizza:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 2 komentáre