Mušle na čiernom pive
Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 12. júla 2017
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 12. júla 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
4 strúčiky (očistené a nakrájané na plátky) |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
2 hrnčeky |
|
4 hrnčeky (najlepšie čierne) |
|
3 hrnčeky |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Do širokého hrnca nalejeme olivový olej a necháme ho rozpáliť, pridáme cesnak, šalotku a necháme speniť. Pridáme už očistené a všetkých nečistôt zbavené mušle. Otvorené či inak poškodené mušle vyhodíme.
- 2
Mušle zalejeme pivom a okoreníme čerstvo podrveným čiernym korením a nadrobno nakrájanou čili papričkou. Priklopíme pokrievkou a na prudkom ohni dusíme, až kým sa mušle napoly otvoria – asi 2 minúty. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, bazalku a ešte povaríme asi 2 minúty, aby sa mušle úplne otvorili, prípadne dochutíme soľou a korením.
- 3
Neotvorené mušle vyhodíme. Podávame v hlbokom tanieri preliate šťavou, ktorá vznikla dusením, ozdobené citrónom a bylinkami s bielym chlebom.
Tiež mušle:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu