Halušky z knihy Kulinária Maďarsko
Halušky mám rada od detstva, lenže ako som sa vydala halušiek som robila menej, nakoľko...
Starodávny tvarožník
Taketo tvarozniky piekla mama davno v nasej domacej vekej pekarenskej peci, kde sa ich zmestilo aj...
Chilli omáčka Habanero - Dotyk smrti
Keďže sa už pár rokov venujem pestovaniu chilli papričiek v čoraz väčšom množstve čo do počtu a...
Domáce škvarky v Canade
Tie si tiez musim urobit vacsinou sama, lebo kupit v delikatesoch ich dostanem malokedy a potom...
Domáci tvaroh v Canade
Ked si chcem tu upiect mamine dobre slovenske tvarozniky ako ich originalne robila ona, tak si...
Chantilly Cream (Šľahačkovy sladky Krem)
"Chantilly Cream" sa zacal používať vo Francúzsku. Je to vlastne "sladena luxusna šľahačka s príchuťou...
Perkelt z bravčových paprčiek
Tak som rozmýšľala, čím by som mohla prispieť a nielen čerpať výborné recepty od kulinárov...
Káplán krémeš
Krémeš patrí medzi moje obľúbené, lebo príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Tento recept mám od...
Budapeštianske kurča
Umyté a očistené papriky pokrájame na väčšie kúsky, cibuľu a slaninu nadrobno. Na panvici usmažíme...
Absolútne najlepšie zavárané baranie rohy na svete :-)
Tento recept nie je pôvodom môj, pochádza z Čiech, na jednom internetovom portáli bol zverejený...
Segedínsky guľáš z BB
Na prvý pohľad celkom obyčajný , no môj manžel, keď ho jedol prvý krát skonštatoval, ...
Langoše (kysnuté v chladničke)
Tento recept mám už asi 25 r. zo Slovenky a iné ani nerobím. Viem, ...
Plnený makový koláč
Cesto: múku, soľ a cukor preosejeme, pridáme maslo, žĺtok a smotanu a zamiesime cesto,...
Oberačkový mäsový batôžtek
Údené koleno aj so žemľami (môžeme ju najprv namočiť v mlieku) pomelieme a zamiešame (spracujeme) s bešamelovou...
Lahodné kapustníky
Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Medzitým v hrnci zohrejeme olej,...
Tvarohový závin
Preosiatu múku, maslo, pretlačený tvaroh a žĺtok zamiesime na cesto. Vyvaľkáme ho, poukladáme...
Piškótové krémové rezy
Cesto: vo vlažnom mlieku necháme napučať droždie, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto.
Langoše
Z uvedených surovín spracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Väčšie mikroténové vrecko vytrieme olejom, vložíme...
Zemiakové dolky s makom
Do múky dáme pretlačené uvarené zemiaky, vajce, soľ, droždie a vlažné mlieko. Vypracujeme...
Lieskovcovo–hubová plnka
Rúru predhrejeme na 180°C. Maslo rozpustíme vo väčšej panvici a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak....
Dunajská fazuľa s paradajkami
Fazuľu namočenú deň vopred uvaríme domäkka. Vodu zlejeme. V kastróle na masti osmažíme najemno nakrájanú...
Zelená fazuľka s paradajkami
Fazuľku umyjeme, nakrájame a dáme na olej, pridáme paradajky – sparené a olúpané, pokrájané...
Plnené mäso, ako ho má rád cigánsky primáš
Nadrobno nakrájanú slaninu dobre opečieme, premiešame s cestovinou uvarenou v slanej vode.
Kapustové závitky v anglickej slanine
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. Osem...
Dusené kuracie stehná na víne
Kuracie stehna osolíme, poprášime mletým čiernym korením, paprikou a na rozpálenom oleji opečieme.
Plnená paprika
Paradajky uvaríme. Očistíme pekné, okrúhle papriky, obaríme ich vriacou vodou, prikryjeme pokrievkou a...
Kurča na paprike
Nakrájanú cibuľku urestujeme na tuku. Pridáme mletú sladkú papriku, zamiešame a ihneď pridáme 1–2 šálky...
Tokáň starej mamy
Nakrájanú slaninu dáme roztopiť, pridáme masť a nakrájanú cibuľu, ktorú osmažíme do sklovita. Pridáme...
Hovädzie mäso na paradajkách
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na tuku, pridáme nakrájané mäso a urestujeme. Osolíme, okoreníme a podlejeme...
Bravčové v paradajkovej kapuste
Na masti alebo oleji dlho smažíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme mäso, poobraciame ho, zalejeme...