Foto: bozulka
Varievam dva druhy polievok z rýb, ktoré má rád aj môj muž.
4-6
porcie
porcie
10-15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rybu pokrájame na menšie kúsky,cibuľu dáme speniť na olej trošku osolíme,pridáme papriku a rybu,orestujeme,pridáme ostatné korenie,zalejeme vodou a necháme variť.Asi po 10 min.pridáme na slížiky nakrájanú papriku,zahustíme múkou alebo solamylom s troškou vodý.Môžeme pridať aj bujon halaszle bude polievka chutnejšianNa ozdobu môžeme dať vňaťku.
Je to veľmi rýchla a veľmi dobrá polievka.
Ja som niekde hovorila,ze vsetko robim OD OKA a to mnozstvo a cas je u mna tazke napisat.Ale velmi rada poradim ked bude zaujem a vysvetlim co a ako.Od toho su komentare.
Chápem Váš dobrý úmysel ale čo je lepšie kúpiť kontaminovanú rybu/hoci ja som nevidela žiadny roznor a vlastná skúsenosť mi hovorí,že chváli sa to čoho je veľa a treba predať atď..Ja osobne mám túto rybu rada,nejeme ju každý deň.A tiež som čítala aj o treske aj losose a tiež ich konzumujeme a tiež nie každý deň lebo sú finančne náročnejšie.A čo morské plody-tiež je tam problém a ja ich mám tak rada.No,ale už dosť viem,že máte dobrý úmysel za ten ďakujem.
Hoci ste už trošku " odrastenejší" určite je kopa veci ktoré ste ešte nepočul a aj preto ste na vareche nielen pre zábavu,ale i pre poučenie.
@3sandra3 , ďakujem!
Mozem to nazvat Halaszle 2012
Pýtaš sa na tie malé rybky...hlavy rôznych rýb,odrezky,kože,plutvy,
malé rybky.nové korenie,čierne korenie,bobkový list,neošúpaná cibuľa,soľ,sa varili asi 2 hod.aby bol dobrý vývar.Potom sa zobrali krásne filety alebo podkovy kvalitných rýb /kapor,šťuka,zubáč,sumec/ to sa dalo do hrnca na spenenú cibuľu,zalialo sa uvareným vývarom,bielym vínom,varilo sa to asi 20 min.nemiešalo,len potriasalo.Pridala sa paprika,rajčiny a pre mužov feferonky.
Pane bože,prepáč,ja som sa nejako zasnila a pozabudla som sa...:-))).Keď sa začne hovoriť o varení ja zabúdam na čas.
Ale možno toto už poznáš.
Inac tu je postup ako hovoris s paprikou a paradajkami.
szeged.varosom.hu/blog/turisztika/A-halaszle-fovarosa.htm...
Včera si ma tak navnadil,že na večeru som mala kapra filety : soľ,citron,v oleji restovanú červenú feferonku a v tom filety opečené do červena "labužnicky " som vychutnávala 3 kúsky,štvrtý už som nevládala.Dokonca aj zelenina ostala v hambe.Ja mám rada rybu najradšej len tak bez príloh :-))Hoci mám rýb dosť aj čertvých z našich vôd,aj tak ti závidím možnosť chodiť priamo na tržnicu...