Kysnuté palacinky

babav - fotkababav, 27. apríla 2010
Kysnuté palacinky
Foto: babav

Palacinky sa v roznych obmenach pecu na celom svete.Takto ich robim ja.

12ks
porcií
5+30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
2 ks
2,5 dl
2 PL
6 PL
1 bal
1 bal
Plnka:
Ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Zo surovin vyslahame vlacne riedke cesto , primiesam drozdie a nechame odlezat(priblizne 30 minut).Ked sa objem zacne zvacsovat ,pecieme palacinky obvyklym sposobom, na panvici pomastenej olejom.

  2. 2

    Upecene palacinky plnime jahodovym(malinovym,....)dzemom ,alebo lekvarom.Zrolujeme.Polejeme cokoladou rozvarenou v slahackovej smotane a ozdobime slahackou.

Diskusia k receptu

hanina
Okamžite som na ne dostala chuť. Aj som zabudla, že ja palacinky nemám rada. Vďaka.
sovka62
Takéto palacinky mám radšej ako tie klasické tenké. Kedysi nám ich robievala mama, ja z kysnutého robievam len lievance. Nepamätám si totiž, aké asi husté cesto to malo byť. Tak skúsim podľa tvojho receptu.
babav
@sovka , takto ich tiez robievala moja mama.Vsetci"moji"ich maju najradsej v takejto forme ,s obmenou viacej cokolady a slahacky;-) .
Tenke,flambovane su tiez vyborne ,ako zakusok.
marienka44
Zda sa mi vela cukru, potom horia a su tmave. Ale vyskusam. Ja mam recept s postruhanymi jablkami v ceste a plnene orechami, niekedy Vam napisem. Tie su tiez hrubsie. Recept mi dala kolegyna.
huck
taketo palacinky robievala naša mami, v dlhych zimnych podvečeroch. Vonala cela kuchyna a my deti sme asistovali... Často myslim na mimičkine palacinky, na rozpravkove časy mojho detstva... Maminka tu už s nami nie je...a ja som sa jej ešte nestihla spytat na tolko veci... Dobre že existuje varecha a mili varechači! :) Vždy ma potešia prave receptiky jedal z mojho detstva . Dakujem babav!
babav
@huck , vdaka Vareche (chacom) som si tiez spomenula na mnohe recepty aj zazitky z detstva .Je tu vela milych a zaujimavych ludi!
boxik
A ja som vždy rozmýšlal , ako sa da jú urobiť tie fatastické hrubé tvarohové palacinky mojej , žial už nebohej svokry. Vyskúšam , ale zdá sa mi , že by to mohlo byť ono
babav
@marienka 44, mnozstvo cukru si mozes prisposobit podla chuti.Nemusis pridat cukor vobec,troska prisolit a naplnit ich zeleninovou,alebo masovou plnkou.
sracz
....., srdce má zaľúbenie v harmónii priazní a rešpektov, duša má zaľúbenie v harmónii citov ….. ! Hey Babav-ka, dovolil som si doplniť Tvoje milé motto. Bývam v Des Moines - od XI/12-2005, tak môžeme pokecať na Skype: mlukacikova, alebo mailovať na ferry@saske.sk ; spoločných tém a problémov určite nájdeme "haďabej"! Inak palacinky na hocaký spôsob, podobne ako detskú krupicu, halušky, rezance, paprikáše, perkelty a guľášiky, knedle, gombóce a fazuľovice (taktiež na bársaký spôsob) môžem vždy a furt a stále. Takže aj Tvoj recepis určite odskúšam a dám Ti vedieť, ako som dopadol. Krásne dni, kopec dobrých ľudí okolo Teba a more úspechov nielen pri varení a na Varecha.sk!
babav
@sracz , dakujem za doplnok,pekne a vystizne slova!
Palacinky sa ti iste podaria,je to jednoduche jedlo a ty si nam (na Vareche) uz dokazal,ze sa vareniu rozumies.Pozdravujem z PA , prajem vsetko dobre ;-) .
jozka2
Vyskusala som dnes tieto palacinky,na 6 PL muky cele vrecko drozdia je velmi vela,dala som ani polovicku a bolo ho az,az,tiez som dala iba 1 Pl cukru,v recepte sa neuvadza sol,asi je to pre skusene kucharky samozrejmostou,ze pridaju sol do kysnuteho cesta ado masloveho,zvyrazni to chut,inac cesto je lahodne a chutne.Na buduce dam menej cukru ako 1 Pl lyzicu,podavala dom ich pomazane marh.dzemom a s jogurtom ochutenym borovkami.Skor by som to cesto nazvala lievancove.Nabuduce ich budem piect v lievanecniku,ono sa tak nerozlieva po rajnici ako palacinkove klasicke.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia