Budapeštianske kurča

redakcia - fotkaredakcia, 12. marca 2010

Suroviny

1 ks
400 g
50 g
1 ks
2 PL
2 KL
150-200 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Umyté a očistené papriky pokrájame na väčšie kúsky, cibuľu a slaninu nadrobno. Na panvici usmažíme cibuľu so slaninou na 1 PL oleja dozlata. Pridáme papriky a restujeme 5 minút. Necháme schladnúť. Umyté a osušené kurča zvnútra potrieme soľou, korením a mletou paprikou. Naplníme ho paprikovou zmesou z panvice a zopneme ihlou alebo špajľami.

  2. 2

    Kurča osolíme, okoreníme a opaprikujeme aj zvonku, vložíme do olejom vymasteného pekáča, podlejeme troškou horúcej vody a pri 250 o C upečieme domäkka. Po 25 minútach pečenia kurča prevrátime. Takmer mäkké kurča z pekáča vyberieme.

  3. 3

    V troche vody rozmiešame PL múky a spolu so smotanou vlejeme do pekáča. Premiešame, kurča vrátime do pekáča a ešte chvíľu dopečieme. Podávame s ryžou alebo s knedľou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia