Foto: janazjarku
Na prvý pohľad celkom obyčajný ,no môj manžel, keď ho jedol prvý krát skonštatoval, že je lepší ako sex ! Keby som bola ješitná Zobraziť celý popisNa prvý pohľad celkom obyčajný ,no môj manžel, keď ho jedol prvý krát skonštatoval, že je lepší ako sex ! Keby som bola ješitná som sa mohla aj uraziť, ale pochopila som, že to bolo najväčšie ocenenie môjho láskyplného varenia :-D
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najdôležitejší krok je kúpiť prerastený kvalitný bôčik /hádam ma nezavrú ak prezradím, že najlepší je krájaný z Kauflandu, lebo tam vidím ako fajne je prerastený/ Bôčik nakrájame ostrým nožom /ak nie je ostrý tak mäso našklbeme a odrazí sa to na kvalite/ na rezance asi 1,5 cm široké. Cibuľu v zásade nekrájam na "drobno" ale prekrojím na polovice a narobím len také polkolieska.
- 2
Cibuľu speníme na oleji len tak do sklovita a pridáme nakrájaný bôčik. Bôčik necháme "obelieť" zo všetkých strán. Pridávanie korenín má svoj význam a tak začneme s čiernym mletým korením, chvíľku orestujeme a pridáme červenú mletú sladkú papriku to všetko za stáleho miešania pričom už znížime teplotu na stav dusenia. Nakoniec pridáme soľ a čili papričky /nie sú povinné/, soľ pustí šťavu z mäsa.Je dôležité pridávať koreniny v poradí ako odporúčam. Keď sa vydusí vlastná šťava podlejeme horúcou vodou /aby sa mäso studenej nezľaklo/ počas vydusenia si mäsko zoberie chuť z korenín. Dobre podliate mäso dusíme cca 1 hodinu /podľa veku kúpenej svinky/ . Až keď je mäso mäkké /tvári sa ako perkelt/ pridáme ocedenú kapustu /ak je dlhánska tak ju trošku nožom skrátime/ pridáme k dusiacemu sa mäsku a podusíme asi 10-15 minút. Kapusta dlhým dusením zmäkne a je mliazgavá. Na záver zalejeme smotanou na varenie, necháme zovrieť a je to ! Segedínsky guľáš v zásade nezahusťujem múkou ani ničím iným však sa zahustí knedlikom !
- 3
Podávame s knedlikom, alebo s fajným čerstvým chlebíkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Všera som pridala aj konzervu krájaných šampiónov a verte mi, že ani tie mu neublížili. To som len chcela byť inovatívna. Fajnový výsledok.
Inač dík za recept, perfektný
varecha.pravda.sk/recepty/segedinsky-gulas/6466-recept.ht...
Teraz vazne: robime skoro rovnako,len davam trosicku menej cibule a bez chillli papricky,moja dievka by asi hundrala,ze pali...vcera som kupila masko,tak sa tesia,miluju segedin,6l hrniec za 2 dni zladuju...
Preto guláš je podľa Vás "guľáš". ---UPRAVENÉ REDAKCIOU---.
Dať do gulášu "bôčik" je ako dať do Čokoládových palaciniek cesnak!
---UPRAVENÉ REDAKCIOU---
Bôčik je svinstvo a kto ho kupuje...
V kulinársky civilizovaných krajinách (F,E,I) zabíjajú svine, keď dosiahnu 80 kg váhy.
Na Slovensku, keď sa im od váhy zlomia nohy (200 a viac kg).
Akú časť váhy predstavuje masť?
To je to svinstvo - bôčik.
Altyn:
Ani Ťa nepozývam, určite máš aspoň 130 kg!
Panenka je len jeden:
Najlepší a najslávnejší československý futbalista,
ktorého meno v Nemecku nemôžu vysloviť, lebo ich ponížil, ako nikto v histórii. Brankár skončil v blázinci a ostatní u psychiatra (včítane trénera). Hlavne, že si to zaslúžili.
Mäso je bravčová sviečková.
Ty sa najprv nauč pravopis, pretože si na prepadnutie!
V dvoch posledných komentároch máš 8 (OSEM!!!)
pravopisných chýb.
O tých predchádzajúcich ani nehovorím.
A to nie je urážanie, to je skutočnosť!
A "najprv" je tiez urcite pravopisne spravne?
@Janazjarku Dobry segedin. Z rovnakeho masa robim aj ja. ;-)
P.S.: Dufam, ze sa nam nevratila pani /ktorej meno/nick sa nesmie vyslovit/ ako @Paella . ;-)