Foto: honestka
Tie si tiez musim urobit vacsinou sama, lebo kupit v delikatesoch ich dostanem malokedy a potom su velmi "mastne". My ich mame radi na jedenie Zobraziť celý popisTie si tiez musim urobit vacsinou sama, lebo kupit v delikatesoch ich dostanem malokedy a potom su velmi "mastne". My ich mame radi na jedenie take velke, ako ked sme robievali zabijacku a varili sa v kotli na dvore a k tomu pekne prerastane maskom!
Postup
-
1
Mastne odrezky, alebo sviezu slaninu si pokrajam na velke kusy. Tieto dam do velkej rajnice a podlejem 1 hrncekom vody. Zakrytu rajnicu dam do rury pri teplote 220 °C, a necham bez miesania topit mast aspon 1/2 hodinu.
- 2
Premiesam odrezky, necham znovu zakryte na dalsiu 3/4 hodiny, ale ak je potreba, mozem premiesat este dvakrat.
- 3
Ked su skvarky uz krasne zlatovo upecene, dam na sporak a p o m a l i c k y! prilejem postupne vlazne mlieko, lebo pri tomto ukone ak to vprskenem vsetko naraz sa mozeme popalit, pretoze mast by striekala. Avsak pri postupnom prilievani mlieka sa nic nestane, vsetko premiesame a nechame mlieko odparit. Pozname to tak, ze sa nam na masti nerobia ziadne biele povlaky a trva to maximalne do 5 minut.
- 4
Hotove skvarky precedime, ziskame krasnu bielucku mast a skvarky tym, ze sme do nich pridali mlieko dostanu krasnu farbu a hlavne, ze nechutia tak ako mast samotna..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diki,
Bez komentara co tu predavaju je asi vyrabane zo starych nasolenych tiav.
Pozdravujem ta.
Ja dakujem za comment.
Pozdravujem vas, vy sikulky!
varecha.pravda.sk/recepty/domaca-oskvarkova-pasteta/33190...
a ostatok škvariek pouzívam rôzne,jak na sladké,tak aj do kysnutých, varecha.pravda.sk/recepty/pecene-buchty-skvarkove-s-lekva...
Ja do takého množstva masti nepodlievam mliekom,lebo sa bojím aby sa mi masť neskazila.Podlejem iba vodou.Mne totižto /musí/,vydrží masť celý rok aj viac a nič sa jej nestane.
Pozdravujem do Canady.