Foto: honestka
Recepty su v kazdej rodine "original" pre nich, ja sa podelim s mojim.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2,5 kg |
|
1 ks |
|
1 hlavička |
|
1 lyžica |
|
podla chuti |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
podla chuti |
|
podla chuti |
|
koreňová zelenina: | |
1/2 |
|
1/2 |
|
3-4 ks |
|
3-4 ks |
|
1/2 |
|
2-3 ks |
|
1/4 lyžičky |
|
1 pohar |
|
1/2 lyžičky |
|
1 lyžica |
|
|
|
podla potreby |
|
Postup
-
1
Postup rozpisovat nebudem podrobne - vsetci robime zaklad zrejme rovnako. Dolezite je maso dobre opiect zo vsetkych stran a ja ho troska posypem mukou. Prelozim do kuchty v ktorej som na bravcovej masti udusila do sklovita cibulu a cesnak a pridam vsetky potrebne koreniny, papriku, horcicu, kečup, podlejem 1 pohar vina a dusim 20 minut.
-
2
Kuchtu necham vychladnut, otvorim a pridam korenovu zeleninu, ktoru nechavam v kuse, lebo nie kazdy si prilozi z nej na tanier) a znova podusim 5 minut. Zase počkam kym hrniec vychladne otvorim - zelenina pustila dalsiu stavu (ak nie prilejte v tomto momente trosku vody) a tak len dochutim čerstvym mletym ciernym korenim, pridam 3 struciky pretlaceneho cesnaku, majoranku a necham vsetko povarit asi tak 5 minut, aby sa tato chut dostala dobre do jedla.
-
3
Takto pripraveny hrniec necham postat par hodin pred jedenim, aby sa vsetky chute dobre spojili a my ho papapme vzdy iba s parenou knedlou v nutnom pripade sa podava s cestovinami ci zemiakmi, alebo ryzou.
-
4
Pretoze sa u nas robi najradsej z tohto typu masa, ostane makučke, vlačne a velmi chutne. Nase deti vsak preferuju gulas IBA z chudeho masa a tak prichadzju o taketo dobre jedlo. Naviac nam je potrebne iba pohar dobreho vina, alebo vychladeneho piva a nebicko v papulkach je dostatocne. Tu si vzdy spominame na nase dobre CHmelove piva a striedame radsej tie europske ako tieto rychle a umele ... Dobru chut!
aj ty uz si asi dlho vonku lebo tam vidim komplexnost surovin a chuti,
musi byt super, my tu na opacnej strane namiesto kecupu supneme thai sweet chilli sauce, a jasne ze tam ide madarsky pista .
Sovka aj moja zena si ho dava na chleba.
Tinca, tie tubove pasty byvaju rozne a niektore velmi pikantne, takze opatrne. Su velmi prakticke ich mat v chladnicke, vydrzia dlho. A ja tiez zboznujem tie glejovite maska, nie tie uplne suche, ale mladez trva na svojom.
A kedze chlapci si radi davaju duple, tak veru knedlik je hend fuc...
Pre mňa je prekvapením horčica v prášku.Vôbec také niečo nepoznám.No budem hľadať po predajniach.
asi by si tazko nasla rovnaky recept ;-).V tom je krasa varenia ,kazdy si moze prisposobit recept k vlastnej chuti!