Bratislavský kraj

  • Hubové krupoto na víne s bryndzou, kešu a slaninkou

    Hubové krupoto na víne s bryndzou, kešu a slaninkou

    Milujem fúzie a prepájanie tradičnej kuchyne s niečim malým novým. Inovovať a kreovať to je moje. Aj preto táto fúzia. Huby, krúpy či bryndza sú naše a poznáme ich z viacerých jedál - prečo ich...

  • Retro bratislavské mäsko

    Retro bratislavské mäsko

    Na tento recept sa v moderných domácnostiach už pozabúda. U nás toto retro jedlo varím často a vždy si pochutíme. Trošku som si ho upravila podľa seba... Odporúčam vyskúšať určite sa nesklamete.

  • Teľací závitok na rezancoch a zelenine

    Teľací závitok na rezancoch a zelenine

    Široké rezance: Do hlbšej misy dáme múku, štipku soli a vajíčka, cesto spracujeme na polotuhú konzistenciu, zabalíme ho do fólie a uložíme na 30 minút do chladničky.

  • V slaninke obalený zubáč s kalerábovým velouté

    V slaninke obalený zubáč s kalerábovým velouté

    Filety zo zubáča umyjeme v studenej vode a osušíme, pinzetou vytiahneme kostičky. Filety rozkrojíme na 2 rovnaké časti, na koži spravíme hlboké zárezy, porcie osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónom, zabalíme do tenkých a dlhších pásov slaniny a odložíme do...

  • Kačacia pečeň na pikantných marhuliach

    Kačacia pečeň na pikantných marhuliach

    Ryby z Dunaja, zverina z malokarpatských lesov, hydina a plody zeme z juhu, k tomu zvyklosti z panských dvorov monarchie a od obchodníkov, čo pricestovali aj z ďalekých končín. Z toho všetkého sa zrodila prešporská hostina.

  • Teľací perkelt s opekanými haluškami

    Teľací perkelt s opekanými haluškami

    Teľacie stehno zbavíme blán a pokrájame na kocky 2 x 2 cm, v hrnci rozohrejeme masť a pridáme nakrájanú cibuľu. Pražíme do zlatohneda, pridáme nakrájané mäso a ďalej pražíme, pridáme na pásiky nakrájanú čerstvú papriku, drvenú rascu,...

  • Krém z dunajských rýb s tvarohovou knedličkou (fotorecept)

    Krém z dunajských rýb s tvarohovou knedličkou (fotorecept)

    Ryby očistíme, nakrájame na kúsky a odložíme do chladu, na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu, zalejeme vývarom, pridáme bobkový list, nové korenie a osolíme.

  • Zemiakové tašky s kačacou plnkou

    Zemiakové tašky s kačacou plnkou

    Posyp zo strúhanky a z vlašských orechov: Strúhanku spolu s posekanými vlašskými orechmi opečieme nasucho v hlbšej panvici do zlatohneda, pridáme roztopené maslo a ešte chvíľu pražíme, osolíme, okoreníme, pridáme posekanú pažítku, odstavíme a preložíme do druhej misky.

  • Marhuľové guľky s vínovou penou

    Marhuľové guľky s vínovou penou

    Zemiaky dáme uvariť deň vopred, pomelieme ich, dáme na pracovnú dosku, do stredu spravíme jamku, do ktorej dáme múku, vajcia a soľ. Cesto spracujeme do polotuha, rozvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra a rozkrájame...

  • Plnené kuriatko so slaninovými knedličkami

    Plnené kuriatko so slaninovými knedličkami

    Najskôr pripravíme kurčatá, ktoré umyjeme, osolíme, okoreníme a rozkrojíme na polovice. Pripravíme plnku – hriankový chlieb nakrájame na malé kocky a dáme do misy, šalotku nakrájame nadrobno a speníme na rozohriatom masle, pridáme popučený cesnak, nakrájaný špenát a...

  • Erteplové tašky

    Erteplové tašky

    Toto je starý recept od mojej babičky zo Záhoria.

  • Rožky s masťou II. (fotorecept)

    Rožky s masťou II. (fotorecept)

    Zaujal ma recept na rožky od pani Milky Ragánovej. Vyskúšala som ho. Ja som vymenila 50 ml oleja za 2 PL masti. O recept sa s vami podelím.

  • Bratislavské rožky, slávne prešporské bajgle alebo záviny (fotorecept)

    Bratislavské rožky, slávne prešporské bajgle alebo záviny (fotorecept)

    Zo starej kuchárskej knihy od mojej nebohej svokry, ktorú vydal Mestský ženský spolok v Trenčíne v roku 1948, vyberám úžasné bratislavské rožky, ktoré nemôžu v našej rodine chýbať pri každej slávnostnej príležitosti a sviatkoch, akými...

  • Grobské smotanové pagáčiky (fotorecept)

    Grobské smotanové pagáčiky (fotorecept)

    Tento týždeň som sa dva krát stretla po ceste z obchodu s našou bývalou pani poštárkou - pani Linskou. Dali sme sa do reči. Spýtala som sa jej, či nemá dáky starý vyskúšaný recept.

  • Zubáč s orechovo-mandľovou plnkou

    Zubáč s orechovo-mandľovou plnkou

    Opečené orechy a mandle nasekáme, pridáme pokrájanú opečenú cibuľu, vajce, pečivo nakrájané na kocky, nasekanú petržlenovú vňať dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a citrónovou kôrou.

  • Hubový „prát“ s kačacími pečienkami
  • Prešporský paprikáš s maslovými haluškami

    Prešporský paprikáš s maslovými haluškami

    Cibuľu podusíme na masti, opražíme mäso a podlejeme vínom. Keď je mäso polomäkké, poprášime ho paprikou, dochutíme soľou a korením.

  • Špikový predkrm s „topeničkami“
  • Bratislavské rožky (fotorecept)

    Bratislavské rožky (fotorecept)

    Na dnes som upiekla chutné bratislavské rožky plnené orechovou plnkou.

  • Sliepka na záhorácky spôsob
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist