Foto: babkamt
V posledne dobe som piekla len samé sladké ovocné koláče. Preto som dnes upekla pre zmenu pagáče. Pôvodne som chcela robiť oškvarkové , no Zobraziť celý popisV posledne dobe som piekla len samé sladké ovocné koláče. Preto som dnes upekla pre zmenu pagáče. Pôvodne som chcela robiť oškvarkové , no oškvarky sa mi už minuli.
na 200 °C
Postup
-
1
Najprv som si dala variť zemiaky v šupke. Pripravila som si hladkú múku , 3 deci vlažného mlieka , 100 ml oleja , Palmarín , soľ , jedno vajíčko do cesta a druhé na potretie pagáčov.
-
2
Odvážila som 500g hladkej múky.
-
3
Kvások som zarobila s trochou mlieka a cukru . V zbytku mlieka som rozmiešala 100 ml oleja a jedno vajíčko. Zarobila som vláčne cesto. Nechala som ho vykysnúť .
-
4
Cesto zdvojnásobilo svoj objem.
-
5
Na pomúčenej doske som ho rozvaľkala. Nastrúhala som naň polovicu Palmarínu a polovicu uvarených zemiakov.
-
6
Preložila som ho ako lístkové cesto. Nechala som ho 20 minút kysnúť prikryté utierkou.Po tom som cesto znovu rozvaľkala , nastrúhala som zvyšok Palmarínu a zemiakov. Znovu som cesto poskladala do obálky. Nechala som ho kysnúť ďalších 20 minút.
-
7
Potom som cesto rozvaľkala na hrúbku prsta a vykrajovala som pagáčiky.
-
8
Zo skrojkov som spravila tyčinky. Rúru som zapla na 200. Pagáče som natrela vajíčkom ,celou rascou a niektoré sézamovými semienkami . Piekla som ich asi 17 - 20 minút.
/robila som 300g hladká a 200g polohrubá/ ďakujem za skvelý recept :-)
@martinka0812 my si tu na Vareche všetci tykáme bez ohľadu na vek:-)
varecha.pravda.sk/recepty/nepodareny-zakusok-fotorecept/2...
dobrého jedla nikdy nie je dosť:-) Vydarili sa ti na parádu. Fotka ma potešila.
@Manek380 Aj tvoje zemiakové pagáčiky vyzerajú prudko jedlé. Mám rada zvonku chrumkavé, zvnútra vláčne. Ďakujem obom za skvelú správu, že ste boli spokojní.
Ak jedlo rýchlo mizne z taniera, kuchárka sa vždy poteší, lebo je to znakom, že všetkým chutia:-) Ja ďakujem tebe, že si zostala verná tomuto receptu.
Ďakujem za vyskúšanie a priaznivé hodnotenie receptu.