Marikina torta Raffaello
Foto: sonja
porcií
príprava
Postup
-
1
Deň vopred v hrnci zohrejeme 500 ml smotany (nesmie vrieť), pridáme nalámanú bielu čokoládu, miešame kým sa v smotane nerozpustí. Zmes potom necháme vychladnúť a odložíme na noc do chladničky.
- 2
Vlastný alebo kupovany korpus rozdelíme na tri časti (dostať kúpiť trojdielny korpus). Dva korpusové pláty rozmrvíme a tretí použijeme ako základ torty na spodok.
- 3
Vychladenú čokoládovo-smotanovú zmes vyšľaháme, ak by bola riedka, treba pridať trochu stužovača. Do vyšľahaného krému vmiešame rozdrobený korpus a kokos (kokosu dáme podľa potreby, každý je iný, výsledná plnka má byť dosť hustá).
- 4
Na spodný tortový korpus nanesieme kokosovú plnku a vytvarujeme podľa spodného korpusu do tvaru torty.
- 5
Zvyšného pol litra smotany vyšľaháme so stužovačom a navrstvíme na kokosovú plnku. Vrch ozdobíme plátkami mandlí.
Tiež kokosová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu