Prešporský paprikáš s maslovými haluškami
Peter Petráš
executive chef reštaurácií Flamender v Bratislave , 9. augusta 2016
executive chef reštaurácií Flamender v Bratislave , 9. augusta 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 800 g (alebo a (bravčové, kuracie) |
|
| 250 g |
|
| 50 g |
|
| 80 g |
|
| 100 ml |
|
| 10 g |
|
| 3 g |
|
| 10 g |
|
| 10 g |
|
| 200 g |
|
| 50 g |
|
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| 150 g |
|
| Maslové halušky: | |
| 400 g |
|
| štipka |
|
| 100 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cibuľu podusíme na masti, opražíme mäso a podlejeme vínom. Keď je mäso polomäkké, poprášime ho paprikou, dochutíme soľou a korením.
- 2
Mäso dodusené domäkka zahustíme múkou. Pridáme huby, smotanu. Zeleninu uvaríme zvlášť nakrájanú. Všetko potom spojíme a ešte dochutíme.
- 3
Múku zmiešame s vodou a so soľou. Cesto miešame, kým nezačne „hádzať“ bublinky. Potom s pomocou lopára a noža hádžeme halušky do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich a prepláchneme v studenej vode, potom ich zmiešame v panvičke s maslom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu