Prešporský paprikáš s maslovými haluškami

Peter Petráš
executive chef reštaurácií Flamender v Bratislave , 9. augusta 2016
Prešporský paprikáš s maslovými haluškami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g (alebo a (bravčové, kuracie)
250 g
50 g
80 g
100 ml
10 g
3 g
10 g
10 g
200 g
50 g
150 g
100 g
50 g
50 g
150 g
Maslové halušky:
400 g
 štipka
100 g




Postup

  1. 1

    Cibuľu podusíme na masti, opražíme mäso a podlejeme vínom. Keď je mäso polomäkké, poprášime ho paprikou, dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Mäso dodusené domäkka zahustíme múkou. Pridáme huby, smotanu. Zeleninu uvaríme zvlášť nakrájanú. Všetko potom spojíme a ešte dochutíme.

  3. 3

    Múku zmiešame s vodou a so soľou. Cesto miešame, kým nezačne „hádzať“ bublinky. Potom s pomocou lopára a noža hádžeme halušky do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich a prepláchneme v studenej vode, potom ich zmiešame v panvičke s maslom.

Diskusia k receptu

nonina
Nema sa cesto na halusky miesat iba tolko,kym sa suroviny spoja?Takto vypracovavam kysnute cesto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia