Prešporský paprikáš s maslovými haluškami
Peter Petráš
executive chef reštaurácií Flamender v Bratislave , 9. augusta 2016
executive chef reštaurácií Flamender v Bratislave , 9. augusta 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g (alebo a (bravčové, kuracie) |
|
250 g |
|
50 g |
|
80 g |
|
100 ml |
|
10 g |
|
3 g |
|
10 g |
|
10 g |
|
200 g |
|
50 g |
|
150 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
150 g |
|
Maslové halušky: | |
400 g |
|
štipka |
|
100 g |
|
|
Postup
-
1
Cibuľu podusíme na masti, opražíme mäso a podlejeme vínom. Keď je mäso polomäkké, poprášime ho paprikou, dochutíme soľou a korením.
- 2
Mäso dodusené domäkka zahustíme múkou. Pridáme huby, smotanu. Zeleninu uvaríme zvlášť nakrájanú. Všetko potom spojíme a ešte dochutíme.
- 3
Múku zmiešame s vodou a so soľou. Cesto miešame, kým nezačne „hádzať“ bublinky. Potom s pomocou lopára a noža hádžeme halušky do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich a prepláchneme v studenej vode, potom ich zmiešame v panvičke s maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu