Špikový predkrm s „topeničkami“

Peter Petráš
executive chef reštaurácií Flamender v Bratislave , 8. augusta 2016
Špikový predkrm s „topeničkami“
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
5 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
 (alebo pažítka)




Postup

  1. 1

    Špikové kosti varíme približne hodinu.

  2. 2

    Z tmavého chleba upečieme hrianky.

  3. 3

    Horúci špik rozdelíme na hrianky, osolíme, okoreníme a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Podávame horúce.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
asu
asu
Výborne pán majster. Už sa teším na hrianku s cibuľou, alebo nejakú podobnú špičkovú špecialitu.................
slavkabis
my sme toto jedávali ako deti - špik na chlebík a soľ trochu. veru keď robím hovädziu polievku, rada ju robím so špikovými kosťami :)
ale od executive šéfa by som čakala viac ☺
hubata
V nedeľu sme aj my dostávali na chlieb špik z hovädzej polievky...... Jedli sme to na desiatu len osolené a niektorí to aj vyhadzovali tak ako aj mäso vyvarené v polievke. Voľakedy to nebola vzácnosť takého rangu že to sem dal executive chef ako špecialitu podniku.
evanaaa
Špikové kosti mávajú v Bille, ale cenovo sú ozaj " executive ".... :) Občas kúpim do polievky, jem ich ja, mäso zasa muž.......ale skúsila by som aj upiecť.
farbuska
Špikové kosti (keď špik podávam napr. ako predjedlo) pečiem, špik má potom "hutnejšiu" chuť. Inak, samozrejme, výborný aj z polievky.
1x radox1




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia