Pečené bravčové mäso
Pečené bravčové mäso

Bravčové pliecko skoro ako živánska

vianni - fotkavianni, 25. januára 2025
Bravčové pliecko skoro ako živánska
Foto: vianni
6
porcií
30 minút
príprava
100 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 kg
3 stredne veľké ks
3 stredne veľké ks
1 ks
1
5 strúčikov
120 dkg
podľa chuti (čierne aj červené)
podľa chuti
trocha (strúhaný)
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Nakrájané mäso osmaž na rozpálenej panvici, aby sa uzavrelo. Kilo mäsa rozdeľ na 3 časti, aby sa opieklo, nie dusilo!

  2. 2

    V pekáči premiešaj nakrájanú zeleninu, zemiaky, cibuľu, cesnak a klobásu , pridaj opečené mäso z panvice, spolu s olivovým olejom a koreninami. Po okrajoch nalej polovicu piva, druhá bude neskôr tiež použitá. Dal som tam aj trochu slepačieho vývaru, ostala polievka, tak snáď to nevyhodím. Na plech daj alobal.

  3. 3

    Vyhrej rúru na 180 stupňov a toto všetko prikryté alobalom tam šupni najmenej na 1 hodinu. Môžeš to po pol hodine skontrolovať, či sa to nepáli.

  4. 4

    Po niečo ako hodine, to zľahka prehrab a dolej to pivo, čo ti možno ešte ostalo :) Nechaj to ešte piecť asi 20 minút prikryté.

  5. 5

    A ideme do finále, alobal preč a 20 minút ešte dopiecť, ak sa šťava stráca, dolej trochu vývaru. Môžeš posypať nastrúhaným syrom.

  6. 6

    No čo už, hotovo, nakladať a jesť, dobrú chuť.

Diskusia k receptu

farbuska
Vyzerá to dobre, akurát ja by som pre seba vynechala tú mrkvu.
evanaaa
Takéto niečo robievam aj ja, ale inak, mäso, klobásku nakrájanú, slaninku údenú na kocky, zemiaky, cibuľa, všetko dám naraz do pekáča, ochutím, pridám masť alebo olej, zakryjem alobalom a pečiem. Odkryjem, len ak chcem zistiť, či je to už mäkké, ak nie, ešte prikryjem a dopečiem, ale bez odokrytia, aby sa šťava nevyparila. práve tá je tam najlepšia, inak by to vyschlo a už by to nebolo ono.
zahra
@tomeska (25.1.2025 17:37)

Maso nejem, mne by nechybalo, ale casto robime aj pre masozravcov, tak kazdu porciu balim zvlast. Nastastie sa da kupit siroky alobal. Popis receptu sa mi paci.:)))