Bravčové pliecko skoro ako živánska
Foto: vianni
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg |
|
1 kg |
|
3 stredne veľké ks |
|
3 stredne veľké ks |
|
1 ks |
|
1 |
|
5 strúčikov |
|
120 dkg |
|
podľa chuti (čierne aj červené) |
|
|
|
podľa chuti |
|
trocha (strúhaný) |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Nakrájané mäso osmaž na rozpálenej panvici, aby sa uzavrelo. Kilo mäsa rozdeľ na 3 časti, aby sa opieklo, nie dusilo!
- 2
V pekáči premiešaj nakrájanú zeleninu, zemiaky, cibuľu, cesnak a klobásu , pridaj opečené mäso z panvice, spolu s olivovým olejom a koreninami. Po okrajoch nalej polovicu piva, druhá bude neskôr tiež použitá. Dal som tam aj trochu slepačieho vývaru, ostala polievka, tak snáď to nevyhodím. Na plech daj alobal.
- 3
Vyhrej rúru na 180 stupňov a toto všetko prikryté alobalom tam šupni najmenej na 1 hodinu. Môžeš to po pol hodine skontrolovať, či sa to nepáli.
- 4
Po niečo ako hodine, to zľahka prehrab a dolej to pivo, čo ti možno ešte ostalo :) Nechaj to ešte piecť asi 20 minút prikryté.
- 5
A ideme do finále, alobal preč a 20 minút ešte dopiecť, ak sa šťava stráca, dolej trochu vývaru. Môžeš posypať nastrúhaným syrom.
- 6
No čo už, hotovo, nakladať a jesť, dobrú chuť.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
😁
Šťavy bolo dosť a chytilo to také fajné zapečenie z vrchu 😁
Maso nejem, mne by nechybalo, ale casto robime aj pre masozravcov, tak kazdu porciu balim zvlast. Nastastie sa da kupit siroky alobal. Popis receptu sa mi paci.:)))
Je v pekaci! :)))