Pečené bravčové mäso
Pečené bravčové mäso

Bravčové pliecko skoro ako živánska

vianni - fotkavianni, včera 11:19
Bravčové pliecko skoro ako živánska
Foto: vianni
6
porcií
30 minút
príprava
100 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 kg
3 stredne veľké ks
3 stredne veľké ks
1 ks
1
5 strúčikov
120 dkg
podľa chuti (čierne aj červené)
podľa chuti
trocha (strúhaný)
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Nakrájané mäso osmaž na rozpálenej panvici, aby sa uzavrelo. Kilo mäsa rozdeľ na 3 časti, aby sa opieklo, nie dusilo!

  2. 2

    V pekáči premiešaj nakrájanú zeleninu, zemiaky, cibuľu, cesnak a klobásu , pridaj opečené mäso z panvice, spolu s olivovým olejom a koreninami. Po okrajoch nalej polovicu piva, druhá bude neskôr tiež použitá. Dal som tam aj trochu slepačieho vývaru, ostala polievka, tak snáď to nevyhodím. Na plech daj alobal.

  3. 3

    Vyhrej rúru na 180 stupňov a toto všetko prikryté alobalom tam šupni najmenej na 1 hodinu. Môžeš to po pol hodine skontrolovať, či sa to nepáli.

  4. 4

    Po niečo ako hodine, to zľahka prehrab a dolej to pivo, čo ti možno ešte ostalo :) Nechaj to ešte piecť asi 20 minút prikryté.

  5. 5

    A ideme do finále, alobal preč a 20 minút ešte dopiecť, ak sa šťava stráca, dolej trochu vývaru. Môžeš posypať nastrúhaným syrom.

  6. 6

    No čo už, hotovo, nakladať a jesť, dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Takéto niečo robievam aj ja, ale inak, mäso, klobásku nakrájanú, slaninku údenú na kocky, zemiaky, cibuľa, všetko dám naraz do pekáča, ochutím, pridám masť alebo olej, zakryjem alobalom a pečiem. Odkryjem, len ak chcem zistiť, či je to už mäkké, ak nie, ešte prikryjem a dopečiem, ale bez odokrytia, aby sa šťava nevyparila. práve tá je tam najlepšia, inak by to vyschlo a už by to nebolo ono.
zahra
@tomeska (25.1.2025 17:37)

Maso nejem, mne by nechybalo, ale casto robime aj pre masozravcov, tak kazdu porciu balim zvlast. Nastastie sa da kupit siroky alobal. Popis receptu sa mi paci.:)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia