Sliepka na záhorácky spôsob
Roman Vojtyla
šéfkuchár W Hotela v Bratislave – Devínskej Novej Vsi, 5. mája 2016
šéfkuchár W Hotela v Bratislave – Devínskej Novej Vsi, 5. mája 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
70 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Polovicu sliepky osolíme a opečieme dozlatista na panvici v troške oleja. Vyberieme a vložíme do zapekacej misky.
- 2
Do tej istej panvice dáme zeleninu, sprudka ju urestujeme, pridáme hrudku masla, podlejeme bielym vínom. Zmesou prelejeme sliepku, zakryjeme a vložíme na hodinu do rúry vyhriatej na 180 °C. Po dopečení preložíme sliepku na menší plech a pečieme odokrytú ďalších 10 minút dohneda.
- 3
Medzitým z výpeku odlejeme vyzrážaný tuk, zeleninu dáme na panvicu, pridáme na kúsky nakrájanú očistenú špargľu, podlejeme smotanou a bielym vínom. Keď celá zmes prejde varom, dochutíme ju soľou a korením. Odporúčaná príloha: zemiaková kaša.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dakujem za receptík.
Ale fotogenická.
:-))) hlavne keď behá po čerstvom vzduchu
Asi máš problém s pochopením slovenského textu. Pán šéfkuchár tu píše výslovne o sliepke a nie o kurati.Mal by si sa radšej preto zdržať komentárov na slovenskom portáli, lebo inak vyzeráš ako chytrej českej Pepa co všechno zná a umí
skús pohľadať v zákutí svojej duše dobré slová..určite ich máš kdesi v hlbke ukryté..neverím,že nie..
bo inak sa správaš ako "chytrý" slovenský Jožo..
súhlasím s @Parles..ja sliepku najradšej varím..vývar je fantastický..
Mal tam byt palec hore, smajlík z iPhone....
jen tak pro pochopení mého krátkého a složitého příspěvku - chtěl jsem vyjádřit, že kuře by bylo hotové, ale slepice rozhodně ne.