Sliepka na záhorácky spôsob

Roman Vojtyla
šéfkuchár W Hotela v Bratislave – Devínskej Novej Vsi, 5. mája 2016 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Sliepka na záhorácky spôsobFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
10 min
príprava
70 min
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
2 ks stredné
2 ks stredné
1 zväzok
1 téglik malá
100 ml
1 PL
1 ČL
 štipka
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Polovicu sliepky osolíme a opečieme dozlatista na panvici v troške oleja. Vyberieme a vložíme do zapekacej misky.

  2. 2

    Do tej istej panvice dáme zeleninu, sprudka ju urestujeme, pridáme hrudku masla, podlejeme bielym vínom. Zmesou prelejeme sliepku, zakryjeme a vložíme na hodinu do rúry vyhriatej na 180 °C. Po dopečení preložíme sliepku na menší plech a pečieme odokrytú ďalších 10 minút dohneda.

  3. 3

    Medzitým z výpeku odlejeme vyzrážaný tuk, zeleninu dáme na panvicu, pridáme na kúsky nakrájanú očistenú špargľu, podlejeme smotanou a bielym vínom. Keď celá zmes prejde varom, dochutíme ju soľou a korením. Odporúčaná príloha: zemiaková kaša.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist