Sliepka na záhorácky spôsob

Roman Vojtyla
šéfkuchár W Hotela v Bratislave – Devínskej Novej Vsi, 5. mája 2016
Sliepka na záhorácky spôsob
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
10 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
2 ks stredné
2 ks stredné
1 zväzok
1 téglik malá
100 ml
1 PL
1 ČL
 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Polovicu sliepky osolíme a opečieme dozlatista na panvici v troške oleja. Vyberieme a vložíme do zapekacej misky.

  2. 2

    Do tej istej panvice dáme zeleninu, sprudka ju urestujeme, pridáme hrudku masla, podlejeme bielym vínom. Zmesou prelejeme sliepku, zakryjeme a vložíme na hodinu do rúry vyhriatej na 180 °C. Po dopečení preložíme sliepku na menší plech a pečieme odokrytú ďalších 10 minút dohneda.

  3. 3

    Medzitým z výpeku odlejeme vyzrážaný tuk, zeleninu dáme na panvicu, pridáme na kúsky nakrájanú očistenú špargľu, podlejeme smotanou a bielym vínom. Keď celá zmes prejde varom, dochutíme ju soľou a korením. Odporúčaná príloha: zemiaková kaša.

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
@Parles (7.5.2016 08:38)
Asi máš problém s pochopením slovenského textu. Pán šéfkuchár tu píše výslovne o sliepke a nie o kurati.Mal by si sa radšej preto zdržať komentárov na slovenskom portáli, lebo inak vyzeráš ako chytrej českej Pepa co všechno zná a umí


Pridaj komentár k receptu: