Foto: babkamt
Prechádzala som popri pulte , v ktorom predávali mäso . Do oka mi padol taký chudý bôčik . Tak som si ho vzala . Zobraziť celý popisPrechádzala som popri pulte , v ktorom predávali mäso . Do oka mi padol taký chudý bôčik . Tak som si ho vzala . Dnes som ho spravila.
na 180 °C
Postup
-
1
Bôčik som umyla .
-
2
V rýchlovarnej kanvici som dala zovrieť vodu . Tú som naliala do hrnca , v ktorom už bolo vložené mäso . Vodu som osolila 1 čl soli . Mäso som varila 20 minút . Preto som ho dala variť do vriacej vody , aby sa bielkoviny na povrchu zrazili - vytvorili obal , ktorý zabráni unikaniu štiav z mäsa. Ak varím mäsovú polievku , tak dám mäso do studenej slanej vody . Pomaly polievku varím . Tento spôsob pečenie mäsa som vymámila od pani Katky , ktorá robí v jednom mäsiarstve , kde predávali vynikajúce pečené mäso .
-
3
Medzitým som si očistila 3 ks cibule a 6 strúčikov cesnaku . Pokrájala som ich na plátky .
-
4
Pripravila som si nádobu , v ktorej budem piecť mäso . Vložila som do nej domácu bravčovú masť .
-
5
Medzitým mäso trochu vychladlo , tak som ho osolila , okorenila , pridala som aj kmín celý a použila som ešte Steak omáčku sladkú s chilli .
-
6
Na pol polievkovej lyžice masti som trochu osmahla cibuľu s cesnakom . Kožu som narezala a do zárezov som vložila cesnak .
-
7
Nádobu s mäsom som zakryla alobalom a dala do vyhriatej rúry na 180 °C . Mäso som za občasného polievania piekla 70 minút zakryté .
-
8
Potom som ešte asi 20 minút piekla odkryté , aby chytilo farbu. Tiež som ho občas poliala výpekom .
-
9
Mäsko bolo mäkké , šťavnaté .
-
10
Sami sme celé mäso nezjedli . Preto som na druhý deň uvarila pár zemiakov a hráškový prívarok . K tomu som dala pečené mäso.
a s tým predvarením to skúsim. Mäkučké, šťavnaté, krásnučké. Super.
šikovná si žena..nabudúce bude zmena:bôčik najskôr obvarím...bo takto som to nerobila..ja ho dávam iba piecť..slovko v-d-a-k-a chcem ti riecť...:-)
nevedela som to. dakujem ti
www.levnekoreni.cz/index.php?search=uzen%E1+paprika&hl...
dakujem:-)
@radox1 nie som sama, čo predvára mäso pred pečením. Podobných receptov je tu viac. Určite som mohla dať mäso variť do vrecka. Mäso je napriek tomu, že som ho varila nezabalené šťavnaté.
@amelie chlapom treba poriadny kus mäsa položiť na tanier a sme za hviezdy:-)
A aj pekne fotos
Ej, ale si sa dnes vyšantila:-) Ešte že som pred chvíľou dojedla grilované krídelká:-) Podarilo sa ti kúpiť parádny bôčik. Verím, že ste mali zamastené celé ústa. Mnohí by sme si prisadli k tvojmu stolu. Ďakujem za pripomenutie receptu a za pridanú fotku. @Zolik aj u teba sa prejavuje Pavlov reflex:-)
Marienka, ja sa bojím variť v jenskej mise na sporáku. Bojím sa, že by mi praskla. Použila som klasickú panvicu.
Tiež sa rada vraciam k osvedčeným receptom. Po tvojom komentári sme ho mali na stole:-)