Cícerový prívarok so sójovým mäsom

sheenastaley - fotkasheenastaley, 24. januára 2016

Inspirovala som sa na internete ale inak je to znovu čisto moja improvizácia :)

2
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 konzerva
1 bal.
1 téglik
5  ks menšia
3 strúčiky
2 kocky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prve som si dala varit sojove rezance. Vlozila som ich do vriacej vody, pridala bujon, sol, cierne korenie a sojovu omacku.

  2. 2

    Nasledne som si jarnu cibulku nakrajala na kruzky, a polovicku spenila na olivovom oleji. Potom som do toho vysypala cícer, osolila a okorenila ciernym a kari korenim a troskou sladkej papriky.

  3. 3

    Medzicasom boli rezance uz uvarene a tento krat som vodu z nich nevyliala ale týmto vývarom som podliala cícer... Doliala som este trosku vody a nechala varit cca 20 minút.

  4. 4

    Zatial som si opäť na oleji spenila druhu polku cibulky spolu s troskou sladkej papriky a pridala uvarene sojove rezance zasypala kajanskou paprikou(trosku vacsou davkou ako som chcela alenevadi mi to :)) a podliala trochou vody a nechala varit aby sa voda trochu vyparila a vytvorila stavu okolo "mäsa" .

  5. 5

    Do cíceru som pretlačila cesnak a keďže pokial nemusim, nepouzivam pri vareni muku tak som cicer vo vode rozmixovala ponornym mixerom na kašu, pridala som kyslu smotanu a este trosku soli, poriadne rozmiesala a nechala prevreť a hotovo... Vznikla mi výborna dobrota. :) P.S. všetky koreniny som dávala podla chuti, od oka ...

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
jeeej to je zaujímavá kombinácia ;) to vyskúšam ;) akurát ja asi mixnem len za hrsŤťtoho cíceru a zbytok nechám v celku..ja tie guličky proste milujem :D
Btw ak su tu taki co maju s cibulou rovnaky problem ako ja tak odporucam tiez vyskusat jarnu ..je to uplne o niecom inom... Ale da sa hociktore jedlo uvarit uplne bez cibule a nikdy neverte tym co hovoria nieco ine (bojujem s tym cely zivot :D) viem urobit bez cibule aj fantasticky gulas na hocijaky sposob :D alebo len s trochou tej jarnej takze pravidlo ze kolko masa tolko cibule vobec nemusi byt:D
Guľáš bez cibule? Rada by som ochutnala, ja som sa totiž v mojich začiatkoch tiež pokúšala variť bez cibule, kvôli mužovi, ale napokon som musela nájsť kompromis aby bola aj cibuľa, ale aby ju necítil, teda kúsky, veď ona robí tú šťavu, nielen mäso a voda. A nielen pri guláši.....no a napokon po asi 40 rokoch už môžem cibuľu dávať všade, aj keď opatrne.....
@laela taketo komentare pocuvam cely zivot ale vzdy len od ludi co nikdy neskusali robit veci inak...takze to budem dalej vysvetlovat zbytocne :)

Ako hovorim naucila som sa cibulu nahradzat bud jarnou cibulkou alebo inymi prostriedkami ..ked sa chce vsetko ide ... A s mojim gulasom su spokojni aj ludia ktori tvrdia ze to bez cibule nejde takze asi tak... :)

Pridaj komentár k receptu: